REKLAMI GEÇ

Gözaltı hükümet-paralel yapı hesaplaşması

Gözaltı hükümet-paralel yapı hesaplaşması

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’ın gözaltına alınması olayının, hükümetle paralel yapının hesaplaşması olduğunu iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2014 Pazar, 12:36

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’ın Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nin konuğu olarak geldiği Denizli’de gözaltına alınması gündeme bomba gibi düştü. Olayla ilgili en çarpıcı tespit, ADD Denizli Şubesi Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca’dan geldi.

HESAPLAŞMA GÖZALTISI
karaca, Soner Yaçın’ın, gözaltına alınmasının, hükümet ile paralel yapı arasındaki bir hesaplaşma olduğunu iddia etti. Karaca, “Bizim konuğumuz olarak Denizli’ye gelen gazeteci –yazar Soner Yalçın’ın önce gözaltına alınması sonra serbest bırakılması bizleri üzmüştür. Bu gözaltı, hükümet ile paralel yapı arasındaki hesaplaşmanın sonucudur. Soner Yalçın’ın Denizli’ye geleceği ve söyleşiye katılacağı bir hafta öncesinden ilgili makamlara iletilmiştir. Yalçın’ın Denizli’ye geleceği önceden biliniyordu. Buna rağmen bu şekilde gözaltına alınması bizleri üzdü. Türkiye’nin tek kurtuluşunun Kemalist yapıdan geçtiğine inanan ve bunu anlatmak için yollara düşen bir gazeteci, bir aydın bu şekilde engellenmek istenmiştir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı