REKLAMI GEÇ

AHMET YAŞIYOR DİLARA ÖLDÜ

AHMET YAŞIYOR DİLARA ÖLDÜ

Babası Ahmet Selek’in başına silah dayayarak dikat çekip son ümit yaşatmaya çalıştığı Dilara dün gece Umut yolunda son nefesini verdi. Öte yandan Denizli Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2010 Perşembe, 10:03

Acılı baba Ahmet Selek’in dün hastane bahçesinde bir umut dikkat çekmek için başına silah dayayarak yaptığı intihar girişimi ile gündeme gelen 9 yaşındaki Dilara, bu olayın hemen ardından Emniyet Müdür Atilla Çınar’ın girişimi sonrası Ege Üniversitesi’ne sevk edilmişti.
Dilara, dün bu son umut yoluculuğu sırasında yaşamını yitirdi. Minik Dilara’nın Denizli’yi yasa boğan öyküsü bu sabah Asri Mezarlık’ta son buldu.
Dün akşam üstü Denizli Devlet Hastanesi’nde başına silah dayayarak kızının sağlık durumunu gündeme getirme gayreti içindeki Ahmet Selek’in çabası medyaya yansımıştı. Bunun üzerine Denizli Devlet Hastanesi küçük kızı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etme kararı aldı. Dilara yoğun bakımdan özenli birşekilde çıkarılarak onu İzmir’e götürecek ambulansa bindirildi. Anne-babası da ambulansla Dilara’nın bu önemli yolculuğunda yanındaydı. Ancak Dilara umuda yolculukta son nefesini verdi.
Selek ailesinin kendilerini yaşama bağlayan kızlarının cansız bedeni, bu sabah Asri Mezarlık Camisi’nnde kılınan cenaze namazına müteakip Asri mezarlıkta defnedildi.
Aile cenaze töreni sırasında da dün ortaya attığı iddiaları yineledi. Aileye göre Dilara yanlış teşhis ve tedavi kurbanıydı.
Gündeme gelen diğer bir iddia ise Dilara’nın tedavisinde yaşanan sorunun uzman hekim yetersizliğinden kaynaklanması.. Dilara’nın durumunu takip eden hastanenin tek çocuk nörologunun felç geçirmesi nedeniyle rapor aldığı, böbreklerine sirayet eden hastalığın tedavisi konusunda da bir çocuk nefrologuna ihtiyaç duyulduğu ancak hastanede böyle bir kadronun bulunmadığı ileri sürülüyor. Dilara’nın dramatik intihar girişimi sonrası Ege Üniversitesi’ne sevk edilmek istenmesi ise bu iddiaları güçlendiriyor.

Valilik soruşturma başlattı
Denizli Valiliği, Denizli Devlet Hastanesi’nde Ahmet Selek’in kızı Reyhan Dilara’nın gerekli tedavi işlemlerinin yapılmadığı iddiası ile başına tabanca dayayarak intihara kalkışması ile ilgili soruşturma başlattı. Denizli Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ulusal ve yerel basında yer alan “Denizli Devlet Hastanesi’nde A.S. isimli şahıs, kızı R.D.S.’nin gerekli tedavi işlemlerinin yapılmadığı iddiası ile başına dayadığı tabancayla canına kıymak istedi” haberi ile ilgili olarak, olayın açıklığa kavuşması için ilgililer hakkında Valiliğimiz tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

İŞTE CEHAZE TÖRENİNDEN OBJEKTİFLERE YANSIYAN KARELER;

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı