REKLAMI GEÇ

Aile hekimine hasta yakınından sandalyeli saldırı

Aile hekimine hasta yakınından sandalyeli saldırı

Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Doktor Mehmet Ali Balcı (50), rapor vermediği gerekçesiyle bir hasta yakınının sandalyeli saldırısına uğradı. Balcı’nın sağ el baş parmağının kırılmasına neden olan Hüseyin Y. (40) ile fıtık ameliyatı olacak olan oğlu A.Y., (17) polis tarafından gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 09:59

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi’ne saat 15.00 sıralarında gelen Hüseyin Y., fıtık ameliyatı olacak oğlu A.Y. için aile hekimi Mehmet Ali Balcı’dan işe gitmemesi için rapor istedi.

Doktor Balcı, raporu ameliyatı yapacak olan doktordan almaları gerektiğini belirtip, Hüseyin Y.’nin bu isteğini geri çevirdi. Bunun üzerine baba Hüseyin Y. ile Doktor Balcı arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre Hüseyin Y., sandalyeyle doktor Balcı’ya saldırıp, yaralanmasına neden oldu. Saldırı sırasında aile sağlığı merkezinde panik ve korku yaşandı, polis ve ambulans çağırıldı.

Saldırı sonucu sağ el baş parmağı kırılan Balcı, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne götürülürken, Hüseyin Y. ile oğlu A.Y. polis tarafından gözaltına alındı. Tedavisinin ardından Sevindik Polis Merkezi’ne giden Doktor Mehmet Ali Balcı, baba-oğlundan şikayetçi oldu.  Aile Sağlığı Merkezi’nde bir doktorun hasta yakını tarafından saldırıya uğradığını duyan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Suat Erim, polis merkezine giderek olayla ilgili bilgi aldı. Saldırıyı kınayan Erim, “Doktor Balcı’nın başparmağı kırılmış ve yaşadıkları nedeniyle psikolojisi bozulmuş. Bu tür olaylar Türkiye’de oluyor, sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı