REKLAMI GEÇ

Akademisyenler bildirisini imzalayan Prof. Dr. Zencir ifade verdi

Akademisyenler bildirisini imzalayan Prof. Dr. Zencir ifade verdi

Güneydoğu’da bazı illerdeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla ilgili bin 127 akademisyen tarafından yayınlanan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Mehmet Zencir’in ifadesi alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2016 Cuma, 15:00

Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlanan bildiriyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert bir dille eleştirmesinin ardından, bildiriye imza atan akademisyenler yurt genelinde ifadeye çağrılmaya başlandı. Bu isimlerden birisi de bildiride imzası olan PAÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Mehmet Zencir’di.

Prof. Dr. Zencir, ifade için çağrılması üzerine Denizli Adliye Sarayı’na gitti. Basın Savcılığına ifade verdi. 10 dakika Cumhuriyet Savcısının odasında kalan Prof. Dr. Zencir, serbest bırakıldı. Adliye çıkışında bu konuyla ilgili tek dava açılacağını tahmin ettiğini söyleyen Prof. Dr. “Hedef haline getirildim. Tehditler alıyorum. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum” açıklamasını yaptı.

Bu arada, Prof. Dr. Mehmet Zencir’in ifadeye çağrılması üzerine bazı sivil toplum kuruluşları üyelerinin destek için Denizli Adliye Sarayı’na geldiği görüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı