REKLAMI GEÇ

Ankara kana bulandı. Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Ankara kana bulandı. Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Türkiye en kanlı ve en acı günlerinden birini yaşıyor. Ankara’da “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen terör saldırısında ölü sayısı 86’ya yükseldi. 28’i ağır 186 da yaralı var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2015 Cumartesi, 16:39

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Saat 10.00 sıralarında birkaç saniye arayla yaşanan iki ayrı patlamanın ardından ortaya çıkan manzara tam anlamıyla korkunçtu.

Alanda bulunanlar ilk şoku atlatmalarının ardından yaralılara yardıma koştu, ortama tam anlamıyla kaos hakim oldu. Alanda polis ile mitinge katılanlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı, tomaların bölgeye girmedi gerilimi daha da tırmandırdı.
Patlamada hayatını kaybedenlerin üzeri parti ve sendika plamaları ile örtüldü, meydan kızıla boyandı. Yaralılar ise ambulanslar ile hastanelere taşındı.

Yapılan ilk açıklama 20 kişinin öldüğü, 100 dolayında da yaralının olduğu yönündeydi. Ancak saatler ilerledikçe tablonun çok daha korkunç olduğu ortaya çıktı.
Son açıklamayı güvenlik zirvesinin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Bakan, daha önceden 30 olarak açıklanan ölü sayısının 86 olduğunu söyledi. Müezzinoğlu’nun açıklamasına göre, 62 kişi olay yerinde, 24 kişi de kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. 28’i yoğun bakımda, 18’i ameliyatta olan toplam 186 da yaralı var.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ
Patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde bulunuyor. Saldırıda plastik patlayıcı kullanıldığı ayrıca bombanın etkisini güçlendirmek için çelik bilyeler konulduğu ifade ediliyor. Patlamanın olduğu bölge tamamen çember içine alındı, savcılar ve olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı