REKLAMI GEÇ

Antik havuzda can pazarı

Antik havuzda can pazarı

Pamukkale’deki eşsiz antik havuzda bu sabah iki Brezilyalı turist boğulma tehlikesi geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2018 Cuma, 12:20

Pamukkale’deki antik havuzda iki turist boğulma tehlikesi geçirdi. Brezilya’dan tatile gelen dört kişilik aileden 65 yaşındaki Jandıra Maria de Souza ile kardeşi 61 yaşındaki Valdete Jesus Rocha belirlenemeyen nedenle boğulma tehlikesi geçirdi.

İki kardeşe ilk müdahaleyi olay yerinde cankurtaran yaptı. Ardından sağlık ekipleri iki yaşlı kadını hastaneye kaldırdı.

De Souza’nın kalbi durduğu olay yerindeki müdahale ile hayata döndürüldüğü belirtildi. Yaşlı kadın yoğunbakımda tedavi altında tutuluyor. Kardeşinin durumunun ise iyi olduğu kaydedildi.

Boğulan iki kardeşin yakınları ambulansın geç geldiğini ve suda boğulan iki kardeşe yardımın 10 dakika sonra yapıldığını ileri sürdü.

Diğer yandan turistin yakınları tesiste sağlık görevlileri bulunmadığını kaydederken cankurtaranın da olaya geç müdahale ettiğini söyledi.

Özellikle bayram tatillerinde 15 bin kişinin ziyaret ettiği antik havuzda cankurtaran sayısının bir süre önce 3’ten bire düşürüldüğü ve bölgede sürekli bulunan bir sağlık ekibi olmadığı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı