REKLAMI GEÇ

Ateş Denizli’ye Düştü

Ateş Denizli’ye Düştü

ŞIRNAK kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Komando Er Muhammet Özbek’in (20) Denizli’nin Çameli İlçesi’ne bağlı Kirazlıyayla Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin annesi Halime Erbay, “Ağlayıp, terörisleri sevindirmeyeceğim” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2010 Cumartesi, 22:39

Şırnak’ın Güneyçam Köyü, Güvenli Tepe Üs Bölgesi’nden yol emniyeti için çıkan gruba teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, ağır yaralanan Piyade Komanda Er Muhammet Özbek, kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastane’de yaşamını yitirdi.

MADEN OCAĞINDA ÇALIŞIYORDU
6 çocuklu Özbek Ailesi’nin en büyük evladı olan Ramazan Özbek’in şehit olduğu haberi inşaat işçisi olan babası Ramazan Özbek’e (44) bugün öğlen sonra Çameli İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından bildirildi. Bekar olduğu ve askere gitmeden önce maden ocaklarında işçi olarak çalıştığı öğrenilen şehit erin evine Türk bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları evine taziye ziyaretinde bulundu. AKP’li Çameli Selediye Başkanı Cengiz Yılmaz, belediye hoparlörlerinden şehit ere saygı için herkesin evlerine Türk bayrağı asmasını istedi.

“Vatan sağolsun” demekle yetinen baba Ramazan Özbek, oğlumla en son 10 gün önce telefonda görüştüklerini belirterek, “Üç ay önce de dağıtım iznine gelmişti. Telefonda bize askerlik anılarını anlattı. Dört erkek evladım daha var. Onlarda askere gidecek. Gerekirse ben de seve seve vatana canımı feda ederim” dedi.

Şehit erin kardeşleri Şerife, Bayram, Ali, Kerim ve Barış Özbek ile Şerife Özkös, gözyaşlarına boğulurken, anne Halime Erbay, “Ağalayıp. teröristleri sevindirmeyeceğim. Daha asker olmayı bekleyen oğullarım var. Bu acıya nasıl dayanacağım bilemiyorum. Vatan sağolsun” diyerek, ağıt yaktı.

Şehit erin Muhammet Özbek’in memleketine gönderilecek olan cenazesinin yarın (Pazar) Denizli Merkez Yeni Cami’de öğle vakti kılınacak namazı4n ardından doğum yeri olan Kirazlıyayla Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİDİN AİLESİ YARDIMA MUHTAÇ
Şehin erin tek katlı, iki odalı, sıvası hatta yolu bile olmayan bir evde yaşayan ailesin durumu yürekleri çarçaladı. Şehit erin annesi Halime Erbay’ın geçimlereni sağlayabilmek için bir süre önce ölen babasından kalan maaşını alabilmek amacıyla eşinden boşandığı ancak çocuklarının olduğunun ortaya çıkması üzerine hileli boşanma yaptığı gerekçesiyle bağlanan maaşın kesilip, ceza kesildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı