REKLAMI GEÇ

Avukatlar Günü’nü buruk kutladılar

Avukatlar Günü’nü buruk kutladılar

Denizli Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü buruk kutladı. Çağlayan Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından avukatlara üst araması yapılmasını eleştiren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Avukat, hakim ve savcılara hangi tedbirler uygulanıyorsa, avukatlar bunun dışında hiçbir işleme tabi tutulamaz. Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2015 Pazar, 11:51

Denizli Barosu’nun, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü buruk kutladı. Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nde rehin alındıktan sonra şehit edildiği olayın acısını halen yaşayan avukatlar, bu olay gerekçe gösterilerek alınan güvenlik tedbirlerine de tepkiliydi. 

Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın aziz hatırası önünde saygı ile eğildiklerini belirterek başladığı konuşmasında, “Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve barolara yönelik saldırıların her geçen gün arttığını, meslektaşlarımızın bürolarında saldırıya uğradığını, hatta öldürüldüğünü, baro başkanlarının ve yönetim kurullarının sudan sebeplerle yargılandığını, yargı kararlarının ayaklar altına alındığını, torba yasalarla hukukun katledildiğini, Anayasa ile güvence altına alınmış güçler ayrılığı ilkesinin yargı paketleriyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve anayasanın tanınmadığını gördük, buna inandık” dedi.

Güvenlik önlemlerinin alınmasını başta kendilerinin talep edeceğini ifade eden İlhan, “Evrensel hukuka aykırı yasal düzenlemeler ile avukatı yargının pasif sujesi haline getirme çabası, avukatı adliyeden de güç kullanarak çıkarma noktasına gelmiş bulunmaktadır. Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatlar gösterilmez, avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz. Adliyeler, avukatların da işyerleridir. Dolayısıyla güvenliğin sağlanmasını başta biz talep ediyoruz. Avukat, hakim ve savcılara hangi tedbirler uygulanıyorsa, avukatlar bunun dışında hiçbir işleme tabi tutulamaz. Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz” diye konuştu.

Adliyelerin güvelik zaafının, akıl ve hukuk dışı dayatmalarla çözülemeyeceğini kaydeden İlhan, “Baro Başkanları Başsavcılar ve Adalet Komisyonu Başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşacak ortak akılla çözülebilir” dedi.

Avukatlar daha sonra vefat etmiş meslektaşlarının mezarlarını ziyaret ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı