REKLAMI GEÇ

BABA KIZ AYNI HASTANEDE

BABA KIZ AYNI HASTANEDE

Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Özkan meslek yaşantısının 36. yılında kızı ile birlikte aynı hastanede çalışmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2010 Çarşamba, 18:08

2003 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve 2004–2010 yılları arasında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji Kliniği’nde uzmanlık eğitimini tamamlayan Dr. Ayça Tan, Denizli Devlet Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan baba Dr. Mehmet Özkan’ı yalnız bırakmadı. 29 yıl sonra babasının bitirdiği aynı üniversiteden mezun olan Patoloji Uzmanı Dr. Ayça Tan, ilk görevini babasıyla aynı hastanede meslektaş olarak yapıyor. Doktorluk mesleğine gönül veren Ayça Tan, doktor olup babasıyla aynı hastanede çalışmayı hep hayal ettiğini ve hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor. Tan, “Babam benim hep idolüm olmuştur. Lise dönemindeyken doktor olmayı ve babamla aynı hastanede çalışmayı çok isterdim. Şimdi hayallerim gerçek oldu. Şu an babamın izinde gidiyorum. Ben de O’nun gibi dik duruşlu, onurlu ve dürüst bir meslek hayatı geçirmek istiyorum” diye konuştu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olan baba Mehmet Özkan da kızıyla aynı üniversiteden mezun olup aynı mesleği yapmanın ve aynı hastanede çalışmanın mutluluğunu yaşadığını söylüyor. Özkan, birkaç yıl sonra emeklilik nedeniyle bayrağı kızına teslim edeceği için gururlu olduğunu dile getiriyor.

AYÇA TAN KİMDİR?
09.09.1979 tarihinde Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1997–2003 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gördü. 2004–2010 yılları arasında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimi aldı. 25 Mayıs 2010 tarihinde Denizli Devlet Hastanesi’ne atandı. Evli ve 1 çocuk annesi olan Tan, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Ulusal ve uluslar arası düzeyde yayınları bulunmaktadır.

MEHMET ÖZKAN KİMDİR?
12.01.1950 tarihinde Denizli / Serinhisar /Yatağan’da doğdu. İlköğrenimini Yatağan, orta öğrenimini Acıpayam, lise öğrenimini ise Denizli Lisesi’nde tamamladı. 1974 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1974 yılında Giresun / Alucra Sağlık Ocağı’nda görev yaptı. 1975–1976 yılları arasında Kırklareli / Lüleburgaz’da vatani görevini yerine getirdi. 1976 yılında Denizli / Güney Sağlık Ocağı, 1977–1979 yılları arasında Denizli / Kale Hükümet Tabipliği’nde çalıştı. 1979–1983 yılları arasında Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini tamamladı. 1983 -1984 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1984 yılından beri Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı