REKLAMI GEÇ

Baha Abalıoğlu gözaltına alındı

Baha Abalıoğlu gözaltına alındı

Darbe girişiminin ardından geniş bir yelpazede başlatılan FETÖ operasyonları sürüyor. İş dünyasının önemli isimleri de bir bir gözaltına alınmaya başlandı. İzmir’de gerçekleştirilen son operasyonda Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu gözaltına alındı. Aynı operasyonda çok sayıda ünlü işadamı da var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 13:17

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK ve kamuda başlatılan soruşturmalar iş dünyasına kaydı. Birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda işadamı hakkında gözaltı kararı verildi, geneli hakkında da tutuklama kararı çıktı.

denizli-baha-abalioglu-serbest-kaldi-anons

Denizli’de gerçekleştirilen işadamlarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 21 kişiden 20’si tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Denizli’nin önemli isimlerinden olan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu’nun da İzmir’de gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir genelinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ’ye yönelik başlatılan operasyonda aralarında Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurul Üyesi Baha Alabıoğlu’nun da bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Baha Abalıoğlu ile birlikte İzmir’in önde gelen iş adamlarından, Orkide Yağları’nın sahibi, Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay ile Kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Baha Abalıoğlu ve diğer işadamlarının sorguları sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı