REKLAMI GEÇ

Barışa bombaya tepki yağıyor

Barışa bombaya tepki yağıyor

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ankara’da yaşanan katliamı kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2015 Cumartesi, 13:04

Türkiye sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenecek barış mitingi öncesinde meydana gelen patlamaya kilitlendi. Çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu patlamanın ardından teröre lanet yağdı.

TÜRKİYE’Yİ KARANLIK GÜÇLERE TESLİM EDENLERİ KINIYORUM
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yayınladığı mesaj ile saldırıyı kınadı. Karaca, “Ankara’da bugün öğle saatlerinde yapılması planlanan Barış Mitingi Öncesinde gerçekleştirilen 2 ayrı patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Saldırıyı gerçekleştirenleri, terör ve kaostan beslenenleri, Türkiye’yi karanlık güçlere teslim edenleri kınıyorum” dedi.

“TERÖR BİTSİN, HUZUR GELSİN”
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ankara’daki patlamayı seçim çalışmalarını sürdürdüğü sırada öğrendi. Gelişmeleri düzenli takip eden Arslan’ın saldırıya ilişkin ilk açıklaması şöyle:

”Ankara’da barış ve emek mitingine gitmek için toplanan kitlenin ortasında patlayan bomba, Türkiye’nin kalbine saplanmış bir hançer gibi,bizlere ve milletimize çok derin bir acı düşürmüştür.

Bu patlamada yaralanan vatandaşlarımıza  acil şifa, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Terör, yıllar sonra bir kez daha Başkent’e inebiliyorsa, devleti yönettiğini zannedenler ne iş yapıyor?”

BAŞKAN ZOLAN TERÖRÜ LANETLEDİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ankara Tren Garı’nda yaşanan terör saldırısını şiddetle kınayarak, menfur saldırıyı lanetledi.
Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Başkan Zolan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştiren terör saldırısını şiddetle kınayarak menfur saldırıyı lanetledi.
Başkan Zolan, “Milletimizi birbirine düşürmek isteyen alçaklara verilecek en doğru cevap omuz omuza durarak, birbirimize kenetlenmektir. Seçim zamanı ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlerin daha önce de başvurduğu söz konusu provokatör eylemlere karşı milletimizi bir ve beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ
CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da bir açıklama yaparak, hain saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti.

“Savaşa inat, barış hemen şimdi diyerek Ankara da bir araya gelen barış dostları hain saldırıya maruz kalmıştır” diyen Çavuşoğlu, son zamanlarda ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini, hain ellerin bu ortamın hazırlanması için her yolu denediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, “Suruç olayları ile başlayan asker ve polislere yapılan hain saldırılar ile devam eden bu süreç bugün Ankara da yaşanan saldırı ile enüst noktaya çıkmıştır. Bu hain emellere ulaşmak isteyenler şunu çok iyi bilmelidirler ki, birlikte el ele kurduğumuz bu Cumhuriyetin kardeşlik ortamını ortadan kaldırmak isteyen harici ve dahili bedbahlar istedikleri kadar uğraşsınlar bu birlik ve kardeşliğimizi asla bozamayacaklardır. Bizler bu işin sorumlularını ve buradan nemalanmak isteyenleri çok iyi biliyoruz. Ne makam ne şöhret ne de iktidar hırsı bir candan daha değerli değildir. Bu düşünce ile üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı gerekli mücadeleyi vermeye hazırız. Bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum” dedi.

BARO’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI
Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ise yaptığı açıklamada tüm yetkilileri göreve çağırarak, “Ankara da Tren Garı Kavşağı’nda yapılacak ‘Emek,Barış, Demokrasi’ Mitingi öncesinde meydana gelen patlamada  hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 Bu vahşete sebep olanları lanetliyoruz. Sorumluların en kısa sürede adalet önüne çıkarılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı