REKLAMI GEÇ

Başbakan korumaları hakkında suç duyurusu

Başbakan korumaları hakkında suç duyurusu

Denizli’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakkabı kutusuyla protesto eden Avukat Uğur Şimşek’in bürosuna giren Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alınması olayına Türkiye Barolar Birliği de müdahil oldu. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuyu bizzat takip ettiğini ve korumalar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 15:43

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Başbakan’ı Denizli ziyaretinde gerçekleşen Avukat Uğur Şimşek’in bürosuna korumalar tarafından girilmesi ve gözaltına alınması olayı ile ilgili olarak Türkiye Barolar Birliği’nin de suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da konuyu bizzat takip ettiğini belirten İlhan, “Başbakan’ın koruması olduğunu söyleyen polis memurları kendisinin izni dışında girerek; Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesini ihlal etmiştir. Nitekim Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesi, “…Avukat yazıhaneleri ve konutları,ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir” hükmünü amirdir. Bu hükme aykırı olarak; herhangi bir mahkeme kararı ve ilgili Cumhuriyet Savcısı, baro temsilcisi olmadan, meslektaşımızın bürosuna arama ve gözaltı işlemi yapma girişiminde bulunulmuş ve meslektaşımız Avukat Uğur Şimşek’in bizleri bilgilendirmesi ile olay yerine gidilip, olay yeri ve meslektaşımızın durumuna müdahale edilmiş; o andan itibaren meslektaşımızın yanında olunmuştur. Saldırıya dönüşmemiş ve kimseye zarar vermemiş bu tepkisel davranışa, hukuka aykırı olarak müdahale edilmiş olmasından dolayı meslektaşımız Avukat Uğur Şimşek’in şahsında Avukatlık mesleğine yönelik yapılan bu eyleme kayıtsız kalınmayacağını ifade etmek isteriz. Bu nedenle; Denizli Barosu Yönetim Kurulu’muzun 5 Mart 2014 tarih ve 2014/9 sayılı kararı ile yargı sürecine müdahil olunması kararı alınmış yine aynı tarihte Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nun da bizzat takip ettiği bu olaya karışan güvenlik güçleri aleyhinde Denizli Barosu ile koordineli olarak Türkiye Barolar Birliği suç duyurusunda bulunmuştur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı