REKLAMI GEÇ

Başkaları adına kayıtlı telefon hatlarıyla dolandırıcılık

Başkaları adına kayıtlı telefon hatlarıyla dolandırıcılık

Denizli’de polisin bir işyerine düzenlediği baskında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarında kullanılmak üzere kimlik bilgileri kullanılan vatandaşlar üzerine alınmış yüzlerce cep telefonu hattı ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 16:54

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kimlik bilgilerini, haberleri ve rızaları olmadan kullanarak aldıkları cep telefonu hatlarıyla dolandırıcılık yapan bir çeteyi çökertti.

 Şebekenin kullandığı büroya yapılan baskında, farklı şahıslar adına kullanıma açılmış hazır durumda çok sayıda GSM şirketlerine ait sim kart, hat aktivasyon ve hat taşıma formu, nüfus cüzdanı fotokopileri, farklı iletişim işyerlerine ait aktivasyon kod ve şifrelerinin bulunduğu belgeler, kaşeler ve bilgisayarlar ele geçirildi.

 Şebekenin, özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlendi. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar

alican   -  Bağlantı 11 Nisan 2015, 11:17

bilgi teknolojileri kurumunun sitesinde ve e-devletimizde adınıza ait ne kadar hat açıldığı belli olmaktadır her zaman kontrol ediniz lütfen

Volkan   -  Bağlantı 11 Nisan 2015, 02:14

Bu dolandırıcılar,milletin nüfus cüzdanı fotokopisine kadar ulaşabiliyorsa nerede kaldı bilgi gizliliği?Hükümetin bu işlere en tepeden bir darbe vurması gerekiyor.Belli ki bu adamlar bankalarla ya da gsm şirketleriyle bu işi yürütüyor…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı