REKLAMI GEÇ

Başsavcılık’tan darbe açıklaması

Başsavcılık’tan darbe açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık, gözaltına alınan rütbelilerden 52’sinin tutuklandığını, 4 rütbeli hakkında yurt dışı kararı verildiğini, iki rütbelinin de savcılık tarafından serbest bırakıldığın bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2016 Pazartesi, 11:31

15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi tarafından darbe girişiminde bulunulmasının ardından Başsavcılıkça gerçekleştirilen çalışmalar ve sonuca ilişkin açıklama yapıldı.

Hareketinin hemen akabinde Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır başta olmak üzere yüksek rütbeli askerler için gözaltı ve yakalama kararları çıkarıldığının belirtildiği açıklamada, “Kalkışma girişiminin ilk anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, Cumhuriyet Başsavcısı, 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 14 Cumhuriyet Savcısından oluşan çalışma grubu ile gözaltına alınanların yasal işlemleri tamamlanarak doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal ettirilmiş, ifadelerine başvurulan 56 rütbeli asker, Anayasayı İhlal (TCK m. 319), Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiilî Saldırı (TCK m. 310), Yasama Organına Karşı Suç (TCK m. 311), Hükümete Karşı Suç (T.C.K m. 312) ve Silahlı Örgüt (TCK m. 314) gereğince Denizli Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine sevk edilmiştir” denildi.

52 RÜTBELİ TUTUKLANDI
Mahkemece yapılan sorgulamanın ardından, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte toplam 52 rütbeli asker hakkında tutuklama, 4 rütbeli asker hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararı verildiğinin belirtildiği açıklamada, 2 rütbelinin de ise mevcut delil durumuna göre serbest bırakıldığı kaydedildi.

Tutuklama kararı verilen rütbeli askerlerin, İzmir 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulduğu açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı