REKLAMI GEÇ

Bunun adı katliam

Bunun adı katliam

Denizli’nin Şirinköy Mahallesi’nde yolun değişik yerlerine bırakılan zehirli etleri yiyen kedi, 3 köpek ve 2 tilki öldü.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:40

Denizli’nin Şirinköy Mahallesi’nde kimliği belli olmayan kişiler tarafından bırakılan zehirli etler 3 köpek, 1 kedi ve 2 tane tilkinin ölümüne neden oldu. Yaşanan hayvan katliamıyla ilgili olarak mahalle sakinleri ve hayvan sahipleri tepki gösterirken, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma Kliniği inceleme başlattı.
Şirinköy Mahallesi’ndeki evinde sokak köpek ve kedilerini besleyen Necla Sadıç, sabah saatlerinde bahçede köpeğin can çekiştiğini fark etti. Yola bırakılan zehirli etleri gören Sadıç, polis ve Denizli Belediyesi’ni arayıp olayı ihbar etti. Polis ve Belediye Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri, Sadıç’ın evinin bulunduğu Çalı Sokak’a geldi. Arama yapan ekipler zehirlenmiş halde, üç köpek, iki tilki ve bir kedi buldu. Orman içi alanda bulunan Sadıç’ın evinin çevresinde ve yola bırakılmış çok sayıda zehirli et parçaları bulundu. Zehirlenerek öldürülen köpeklerden birinin, Sadıç tarafından Mike ismi verilen beş yaşında terrier cinsi köpek, diğerinin ise koyun besiciliği yapanlara ait olduğu tespit edilen çoban köpeği çıktı. Sokak hayvanlarını evinde besleyen Sadıç, köpek ve tilkilerin öldürülmesine dayanamayıp sık sık gözyaşı döktü. Belediye ekipleri, zehirlenen başka hayvan olup olmadığı konusunda ormanlık alanda araştırmasını sürdürüyor.
Olay yerine, belediye temizlik ekipleri gelerek, dezenfekte çalışmayı yaptı. Sokak hayvanlarını evine alarak besleyen ve bakımını yapan Sadıç, hayvanları at çiftliği sahiplerinin zehirlediğini ileri sürdü. Köpek ve kedilere yavruyken sokaklardan alıp baktığını, Belediye Sokak Hayvanları Kliniği tarafından sürekli tedavilerinin yapıldığını ve kısırlaştırıldığını dile getiren Sadıç, “Burada ikamet ediyorum. Köpeklerin dört tanesi bana ait. Sabah 06.30’da aşağıya indim. Köpek yerde yatıyor. Mike, Mike dedim yok. Yola baktım bütün zehir saçılmış. Bir tanesi burada ölmüş. Başka bir köpek, çobanlara ait. İleriye gittim tilkiler var. Kediler var. Daha gerisi bulunmadı. Sokakların hepsi sokaklardan gelme. Belediyeden getiriyorlardı. Ben onlara bakıyordum. Bazılarını sahiplendiriyordum. Sahiplendiremediklerim burada kalıyordu. Belediyeyle ortak çalışıyorum. Kısırlaştırılması gerekenlerin kısırlaştırılmasını yaptırıyorum. Ben 10 yıldır sahip çıkıyorum. Ben bakıyorum diye, kedileri köpekleri küçük küçükken atıyorlar” dedi.
Köpekleri kendilerinin öldürmediğini dile getiren ve Sadıç’un iddialarını yalanlayan at çiftliği sahibi Haydar Tekin, ”Biz bayanla 1.5 yıldır tartışıyoruz. Ama köpekleri biz öldürmedik. Benim tek ikazım ona, köpeklerini bağlamasını, her gelip geçene saldırdığı. Bende de var köpek biz bağlıyoruz. Köpeklerimizin kimseye bir zararı yok” dedi. Tekin’in babası Mehmet Ali Tekin, köpek besleyen insanın köpek öldüremeyeceğini belirterek, ”Benim evimde de, burada da köpeğim var. Burada dört tane köpeğim var. Besliyorum. Güvercin besliyorum, tavuk besliyorum, ördeğim var, bıldırcınlarım var, tavşanlarım var. Hayvan besleyen insanın hayvan öldürmesi akıl alacak bir şey değil. Biz kendisini birkaç defa ikaz ettik. Köpeklerini bağla dedik. Ama bu demek değil ki senin köpeğini öldüreceğiz. Böyle bir şey yok” diye konuştu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı