REKLAMI GEÇ

Camide kasaya atılan yardım paralarını çaldılar

Camide kasaya atılan yardım paralarını çaldılar

Kuşpınar Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Feyzi Efendi Cami’sine giren hırsızlar, çelik kasa içine cemaat tarafından atılan yardım paralarını üzerindeki delikten elektrikli süpürgenin borusu sokarak çaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2016 Çarşamba, 19:02

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Hacı Hasan Feyzi Efendi Camisi’ne gece kimsenin olmadığı sırada camı kırarak giren hırsızlar, içinde türbe de bulunan caminin içinde yardım paralarının toplanması için konulan kasanın içindeki parayı elektrikli süpürgesiyle çıkardı ve ardından alıp gitti.

Sabah camiye geldiklerinde camın kırık olduğunu fark eden cemaat ve imam durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede kasanın içindeki paraların elektrikli süpürgeyle çekilerek çalındığı belirlendi. Polisler, üç kişi oldukları sanılan hırsızların kimliklerinin tespit edip, yakalanmaları için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Cami Yaşatma Derneği yöneticisi Nevzat Çınar, “Çelik kasanın üzerine cemaatin yardım parasını atması için delik açmıştık. Camiye namaz için ve türbeye ziyarete gelenler, bu delikten yardım parasını atıyordu. Kasayı açamayınca deliği fark etmişler ki yine caminin elektrikli süpürgesinin borusunu delikten sokup, paraları çekip, çalmışlar. Çalınan paranın miktarını bilmiyoruz ama oldukça fazlaydı” dedi.

denizli-cami-de-elektrikli-supurge-ile-hirsizlik-1

Aynı camiden daha öncede ısıtmada kullanılan kombi ile kamera kayıtlarının yer aldığı bilgisayar çalınmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı