REKLAMI GEÇ

Cinayette “küfür” iddiası

Cinayette “küfür” iddiası

Denizli’de polisin kurduğu özel ekip, geçen pazar günü oynanan Tekden Denizlispor- Tavşanlı Linyitspor maçında sahaya girince gözaltına alınan, serbest bırakıldıktan sonra da cesedi bulunan 28 yaşındaki Ahmet Cengiz’i döverek öldürdükleri iddiasıyla 27 yaşındaki T.M. ve 30 yaşındaki H.O.’yu gözaltına aldı. Polis, soruşturma kapsamında 3 kişinin daha arandığını bildirdi. Cengiz’in, Galatasaray- Fenerbahçe maçını bir nargile kafede izlerken aranan şüphelilerden birinin eşine küfür ettiği gerekçesiyle öldürüldüğü ileri sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2014 Cuma, 16:59

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Geçen 7 Nisan’da, saat 05.00 sıralarında Kayıhan Mahallesi Kapalı Pazaryeri arkasındaki çöp konteynerinin yanında, hurdacılık yapan bir kişi tarafından battaniyeye sarılı erkek cesedi bulundu. Hurdacının ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, dövülerek öldürüldüğü anlaşılan ve üzerinden kimliğini belirtir bir belge çıkmayan kişinin parmak izini aldı. Polis, parmak izi incelemesiyle, öldürülenin, PTT Birinci Lig’de mücadele eden Denizlispor ile Tavşanlı Linyitspor takımları arasında geçen pazar günü oynanan ve saat 13.30’da başlayan futbol maçının 45’inci dakikasında, Denizlispor taraftarlarının bulunduğu bölümden sahaya giren 28 yaşındaki Ahmet Cengiz olduğunu tespit etti. Denizlili taraftarların ‘Parlak Ahmet’ olarak tanıdığı, bipolar bozukluk (duygu durum bozukluğu) hastası olan Cengiz, sahadan polis tarafından çıkartılıp, götürüldüğü polis merkezinde kısa süre gözaltında tutulup, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’nde yaşadığı ve H.C. ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen, kol bileklerinden birinde sarı-kırmızı diğerinde ise sarı-lacivert renkli bileklik bulunan Cengiz’in cesedine, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Cengiz’in, başına aldığı darbelere bağlı beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Vücudunun pek çok yerinde kırıklar olduğu da saptanan Cengiz’e sert bir cisimle defalarca vurulduğu ve saat 02.00 sıralarında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Cengiz’in cenazesi Dazkırı’da toprağa verildi.

ÖZEL EKİP SIR PERDESİNİ ARALADI
Denizli Emniyet Müdürlüğü, olayı aydınlatmak için özellikle Cinayet Bürosu’ndan oluşan deneyimle polislerin bulunduğu özel ekip oluşturdu. Özel ekip, Cengiz’in olay gecesi en son kimlerle ve nerelere gittiğini tespit etti. Ardından ise Cengiz’i tanıyanların ifadesini alan polis, onun en son Galatasaray- Fenerbahçe maçını bir nargile kafede izlediğini belirledi. Kafedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Cengiz’in en son kafeden çıktığı kişileri tespit ederek cinayetteki sır perdesini araladı.

‘KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN DÖVÜLDÜ’ İDDİASI
Görüntülerden yola çıkan polis, şüpheli T.M. ve H.O.’yu gözaltına aldı. İki şüphelinin ifadelerinde, olay gecesi Cengiz’in, arkadaşları 28 yaşındaki U.Ö.’nün eşine küfür ettiğini, bu nedenle aralarında kavga çıktığını ileri sürdükleri öğrenildi. Şüphelilerin, “Daha sonra ise kendisini otomobile bindirip, Karakurt Mahallesi’ye götürdük. Yanımızdaki diğer 3 arkadaş, Cengiz’i öldüresiye dövdü. Ancak, biz Cengiz’e vurmadık. Ölmesinden korkup, çöp kenarına bıraktık” dedikleri öğrenildi.

Polisteki ifadelerinin ardından 2 şüpheli güvenlik gerekçesiyle çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi. Polis, diğer şüpheliler U.Ö., M.O. ve M.Y.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yorumlar

haber   -  Bağlantı 12 Nisan 2014, 11:43

Yorum yaparken atladığınız ya da gözden kaçırdığınız bir nokta var. Habere bakarsanız Ramazan ÇETİN/DENİZLİ (DHA) yazıyor. Bu ajans, Hürriyet Gazetesi’nin de haberlerini kullandığı bir haber ajansıdır. Açılımı da Doğan Haber Ajansı’dır. İma ettiğiniz gibi bir haber hırsızlığı söz konusu değildir. Denizlihaber.com bu ajansın abonesidir. Kısacası haberleri para vererek almaktadır.

serhan ulu   -  Bağlantı 12 Nisan 2014, 11:20

hürriyet com.tr den noktasına dokunmadan güzel bi haber hazırlamışsınız, tebrikler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı