REKLAMI GEÇ

Coşkun Önen’i kaybettik

Coşkun Önen’i kaybettik

Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Önen, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2010 Pazartesi, 19:06

Denizli’nin tanınmış simalarından, DEFSAD (Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği) üyesi, Diş Hekimi ve Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Önen, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 76 yaşında yaşamını yitiren Coşkun Önen’in cenazesi, 29 Haziran Salı günü, öğle namazından sonra, Delikliçınar’daki Yeni Camii’den kaldırılacak.

Önen’in vefatının ardından, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, “Acı kaybımız Coşkun Önen, bugün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.

Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) Yönetim Kurulu da yazılı bir açıklama yaptı. DEFSAD’dan yapılan açıklamada, Önen’in vefat haberi duyuruldu ve kederli ailesine başsağlığı dilendi.

Coşkun ÖNEN kimdir?
1934’te Denizli’ de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’ de tamamladıktan sonra 1958’de İstanbul Üniversitesi’nden diş hekimi olarak mezun oldu. İçinde bulunduğu otobüsün bir kamyonla çarpıştığı trafik kazasında sol bacağını kaybetti. Protez ayak yaptırmak için gittiği Almanya’da 1.5 yıl kaldı. Protez ayak yapıldıktan sonra, Türkiye’deki özel muayenehanesinde 25 yıl mesleğinde hizmet verip, işi gençlere bıraktı. Bu arada çeşitli kültürel derneklerde görev aldı. Denizli Turizm Derneği’nin yönetim kurulunda görev aldı. 1966’da Denizlispor’un kurucu üyelerinden biri olarak yönetim kurulunda 5.5 yıl ikinci başkanlık ve genel sekreterlik yaptı. Denizli Eski Eserler ve Müzeler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Sanat Sevenler Derneği, Kent Müzesi Girişimcileri Derneği, Denizli Fotoğraf Sanatçıları Derneği (DEFSAD) gibi çeşitli kültürel derneklere üye oldu.

İlk fotoğraf makinesini, Almanya’ya giden bir arkadaşına rica ederek getirtti. Daha sonra Önen, bu makine ile çektiği fotoğraflarla çeşitli yarışmalarda dereceler aldı. Önen, çektiği fotoğrafları, muayenehanesine kurduğu karanlık odada banyo yaptı. Önen’in çektiği fotoğraflar, yurtdışına giden Denizlililer tarafından hediye olarak götürüldü. 1971 yılında, kardeşleri ile birlikte Denizli’ye ilk ofset baskı makinesini getirdi. Fotoğrafa olan ilgisini sanata dönüştüren Önen, eski Denizli fotoğraflarıyla ün yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı