REKLAMI GEÇ

Cübbelerini giyip broşür dağıttılar

Cübbelerini giyip broşür dağıttılar

Denizli Barosu, aylardır tartışılan “İç Güvenlik Paketi”nin geri çekilmesini istedi. Baro Başkanı Müjdat İlhan ve yönetim kurulu üyeleri, bu talebi dile getirmekle kalmadı, cübbelerini giyip sokağa çıkarak vatandaşları bilgilendiren broşürler dağıttı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 16:46

Kamuoyunda aylardır konuşulan, TBMM’de kavgalar ve sert tartışmaların ardından 67 maddesi kabul edilen İç Güvenlik Paketi, gündemdeki yerini koruyor. Denizli Barosu, henüz görüşülmeyen 65 maddesi geri çekilen paketin uygulamaya konulduğunda yaşanacakları bir broşür haline getirerek, vatandaşları bilgilendiriyor.

BAŞINIZA GELECEKLERİN FARKINDA MISINIZ?
Gazi Bulvarı’na çıkan Baro Başkanı Müjdat İlhan ve yönetim kurulu üyeleri, İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi istemini yineledi. “İç Güvenlik Paketi ile başınıza neler gelecek farkında mısınız?” diyerek, halkı bilgilendirmek için 10 bin broşür bastırdıklarını belirten İlhan, “AK Parti İktidarı,‘Torba Yasa’ adı altında hazırladığı ve 132 maddeden oluşan İç Güvenlik Paketi’nin yarısını görüşmekten vazgeçerek komisyona geri çekti. Geriye Genel Kurul’da görüşülecek sadece ‘yürütme’ ve ‘yürürlük’ maddeleri olan iki madde kaldı. Bu iki maddenin meclisten geçmesi halinde vatandaşın başına neler gelecek bilmesi gerek diye düşündük ve üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik” dedi.

BROŞÜRDE NELER VAR?
İlhan, bu açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazi Bulvarı’nda broşür dağıttı, vatandaşlara paketle ilgili bilgi verdi. “İç Güvenlik Paketi Geri Çekilsin! Ya Çekilmezse” başlıklı broşürde, “İç Güvenlik Paketi ile başınıza neler gelecek farkında mısınız?” diye sorularak, şu uyarılarda bulunuldu:

-Bu yasa çıktığında, bireysel özgürlükler hakim ve savcı denetiminden çıkıp, iktidarın, polisin ve valinin insafına terk edilecektir.
-Hiç ummadığın bir anda polis tarafından gözaltına alınabilirsin. Avukatına bile haber verilmeksizin 48 saat gözaltında tutulabilirsin.
-Her an hakim ve savcı talimatı olmaksızın üstün, evin, araban ve işyerin polis tarafından aranabilir.
-Hakimden izin alınmaksızın 48 saate kadar polis kararı ile dinlenebilirsin. Denetleme yok ve bu yüzden tüm özel konuşmaların bile kayıt altına alınabilir.
-Çıkarılmak istenen yasa Anayasamızda ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde güvence altına alınan kişi özgürlüğü ve güvenliği ilkesini ortadan kaldıracaktır.
-Bana bir şey olmaz, benim başıma gelmez deme, özgürlüklerine ve geleceğine sahip çık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı