REKLAMI GEÇ

Darbeci askerler uçakla İstanbul’a götürülecekti

Darbeci askerler uçakla İstanbul’a götürülecekti

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Denizli ve çevre illerden gelen çok sayıda darbeci askerin Çardak Havaalanı’ndan kargo uçağı ile İstanbul’a götürülmek üzere harekete geçildiğini, Çardak’ta halkın sokağa çıkması ve yolu kapatmasıyla engellendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2016 Cumartesi, 12:51

Türkiye darbe girişimin yankıları ile sarsılıyor. Dün geceden itibaren diken üstünde oturan Türkiye’de kargaşa sürerken, Denizli’de de her dakika yeni bir gelişme yaşanıyor, yeni bir iddia ortaya atılıyor.

denizli-cardak-askeri-kargo-ucagi-ile-gotureceklerdi-1

Darbe girişiminin başladığı saatlerde konvoy halinde Çardak Havaalanı’na giden ve sabah saatlerinde gözaltına alınan askerlerle ilgili çok çarpıcı bir iddia da AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’den geldi.

Vali Ahmet Altıparmak ve yetkililer ile birlikte sabah saatlerine kadar Çardak’ta durumun kontrol altına alınması için çaba harcadıklarını belirten Tin, 500 dolayında askerin gözaltına alındığını söyledi.

YALNIZCA DENİZLİ’DEN DEĞİL
Konvoy halinde Çardak Havaalanı’na giden ve gözaltına alınan darbe girişiminde bulunan askerlerin yalnızca Denizli’den hareket etmediğini belirten Şahin Tin, çevre illerden de darbecilerin takviye aldığını söyledi.

KARGO UÇAĞI İLE İSTANBUL’A GÖTÜRÜLECEKLERDİ
Darbeci askerlerin hedeflerin saat 03.00’de İstanbul’a ulaşmak olduğunu belirten Tin, “Hesaplarına göre saat 03.00’de İstanbul’a olmayı planlıyorlardı. Çardak Havaalanı’na inecek kargo uçağı ile darbeci askerler İstanbul’a götürülecekti. Komandolar İstanbul’u kontrol altına almak için hareket ediyorlardı. Ancak, bizim çabalarımız, halkımızın yanımızda yer almasıyla konvoy durduruldu, havaalanına giremediler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı