REKLAMI GEÇ

Darp edilen doktor 45 gün iş göremez raporu aldı

Darp edilen doktor 45 gün iş göremez raporu aldı

Rapor vermediği için hasta yakını tarafından darp edilen Aile Hekimi Mehmet Ali Balcı’nın muayenehanesi darmadağın oldu. Odasını basın mensuplarına gösteren Balcı, saldırının ardından 45 gün rapor aldığını belirterek, saldırganlarla adalet önünde hesaplaşacağını söyledi. Bu arada 100 aile hekimi de Doktor Balcı’ya destek için eylem yaptı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 15:13

Dokuzkavaklar 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde rapor vermediği hastanın yakını tarafından üzerine sandalye fırlatılarak saldırıya uğrayan Doktor Mehmet Ali Balcı, 45 gün rapor aldı. Olayın gerçekleştiği odada basın mensuplarına açıklama yapan Balcı, saldırının ardından toplanmayan odanın halini de gösterdi. 

ic-2

O ANLARI ANLATTI
Balcı, “H.Y. ve A.Y, benden usulsüz rapor istedi. Ben de rapor veremeyeceğimi söyledim. H.Y.’de kasık fıtığı hastalığı varmış. Ben de ‘Seni kim ameliyat edecekse git raporu o versin’ dedim. Odada bulunan demir sandalyeyi üzerime fırlattılar. Kendimi korumak için masanın yanına geçtim. Ortalığı kırıp döktüler, masadaki çiçekleri devirdiler. Hiç bir yeri toplamadım. Aynı böyle gördüğünüz gibi her şey duruyor. Sevindik Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldum. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi 45 gün iş göremez raporu verdi. 45 gün içinde çalışırsam parmağımın sakat kalacağını söylediler” dedi.

ic

HEKİMLERDEN DESTEK
Bu arada Balcı’ya destek için meslektaşları da eylem düzenledi. Denizli Aile Hekimleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen saldırıyı protesto gösterisine Denizli Tabip Odası, Türk Sağlık Sen, Birlik Dayanışma-Sen, Merkezefendi ve Pamukkale Toplum Sağlığı Merkezleri üyesi 100 hekim katıldı.
Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Suat Erim, “Meslektaşımız odasında hasta bakarken daha önce kendisinden usulsüz rapor isteyen iki kişi tarafından darp edildi. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını yetkililerden talep ediyoruz. Sağlıkta sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız hekiminize sahip çıkın” dedi.

Yorumlar

kadir   -  Bağlantı 9 Nisan 2015, 21:05

Haberin hiç biryerinde 1 parmak demiyor. Bu kadar detayi Hakan bey nerden biliyorsunuz. Siddet iceren davranisi kiniyoruz. Eminim saniklar gerekli cezayi alacaktir

Hakan   -  Bağlantı 8 Nisan 2015, 20:43

Sanki kendisi fıtığı teşhis edip rapor veremeyecek.
Veeee 1 parmağa 45 gün rapor. Sadece hadi ordan denilir…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı