REKLAMI GEÇ

DEHŞETE TANIK OLDULAR

DEHŞETE TANIK OLDULAR

Ankara’da düzenlenecek barış mitingine katılacak grupların toplandığı bölgede iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamada en az 30 kişinin öldüğü, 126 yaralı olduğu belirtiliyor. Barış mitingi için Denizli’den de 5 otobüsle yaklaşık 230 kişi Ankara’ya gitti. Denizli kafilesinde ölen ya da yaralanan olmadı, ancak dehşete tanık oldular.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2015 Cumartesi, 12:04

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi.

ankara-patlama-ic-1

ANKARA KAN GÖLÜNE DÖNDÜ
Ankara’da kana bulanan barış mitingi öncesinde tam anlamıyla katliam yaşandı. Birkaç saniye arayla yaşanan iki ayrı saldırı, ortalığı kan gölüne çevirdi. Alınan ilk bilgilere göre en az 30 kişi hayatını kaybetti. 126   yaralı var. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Miting alanında bulunanlar da yaralıların kan ihtiyaçlarının karşılanması için hastanelere akın etti.

DENİZLİ’DEN 5 OTOBÜS GİTTİ
Emek Barış Demokrasi Mitingi’ne Denizli’den de 230 kişi ile katılım sağlanmıştı. Korkunç olayın duyulmasının ardından Denizli ayağa kalktı, katılımcıların durumlarına ilişkin endişeli bir bekleyiş başladı.

ZEYTİNCİ DE OLAY YERİNDEYDİ
Ankara’da yaşanan dehşete tanık olanlar arasında Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci de vardı. Korkunç bir patlamanın yaşandığını, bir kaç saniye sonra aynı şiddette bir patlama daha olduğunu belirten Zeytinci, çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi.
Zeytinci, barış mitingine Denizli’den katılanların patlamaların meydana geldiği bölgenin uzağında olduğunu ve ölen ya da yaralananın bulunmadığını belirtti.

ankara-patlama-ic
ACIMIZ BÜYÜK
Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı, TMMOB İl Sekreteri Mehmet Sarıca da Ankara’da bulunan grubun arasındaydı. Barış mitinginde böylesi bir olayın yaşanmasının çok korkunç olduğunu dile getiren Sarıca, “Denizli grubu ortalarda olduğu için patlamada zarar görmedi. Yaralılara müdahale ediyor, yardım ediyoruz. Acımız çok büyük. Bu bir provakasyondur” dedi.

ANONS-1

MAHŞER YERİ GİBİ
Eğitim-Sen Denizli Şube Sekreteri Gülten Öztürk ise, Denizli’den 230 katılımın olduğu belirterek, “ 30 kişinin öldüğü söyleniyor ama bu sayı çok daha fazla. Burası mahşer yeri gibi. Denizli gurubundan ölü ya da yaralı yok. Olay yerindeyiz, bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı