REKLAMI GEÇ

Denetimli serbestlik yükümlüleri okulları boyayacak

Denetimli serbestlik yükümlüleri okulları boyayacak

Denizli’de de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde 21 okulda tadilat ve boya işlerini yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2019 Pazartesi, 16:07

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulunda boyama yapan yükümlüleri ziyaret etti.

Denizli Denetimli Serbestlik Müdürü Kamil Demir, “Topluma Güven, Bireye Umut” sloganıyla, kentte yükümlülerin topluma uyumlu olabilmesi için birçok alanda çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Ocak 2019 itibariyle kayıtlı 8.135 yükümlünün denetim ve takibinin yapıldığın belirten Demir, kentte 180 yükümlünün aktif olarak kamu kurum ve kuruluşlarında kamu yararına ücretsiz çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Denetimli Serbestliğin mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim ve denetim planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulamayı ifade ettiğini dile getiren Demir, “Diğer bir ifadeyle denetimli serbestlik, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradığı zararların giderilmesi ve bu yolla toplumun korunmasıdır” dedi.

Yarıyıl tatili olan 18 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında kamu hizmeti cezaları kapsamında belirlenecek okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik gibi işlerinin yerine getirileceğini belirten Demir, ülke genelinde eş zamanlı imzalanan protokoller ile de bu çalışmayı başlattıklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı