REKLAMI GEÇ

Devlete göre; Başsavcı Alper’in ölümünde suikast izi yok

Devlete göre; Başsavcı Alper’in ölümünde suikast izi yok

Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli’nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kafalardaki o soruya yanıt aradı, ilgililerle tek tek görüştü. Ayrıca, kazayı araştırmak için özel bir ekip kuruldu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2017 Perşembe, 18:03

Denizlihaber.com ekibi, talihsiz kaza ile ilgili okurlarına iki gündür hızlı en doğru haberleri aktarmayı sürdürürken, kazanın ardından yaşananlar ve önemli detaylara da ulaştık.

Bugün Denizli’den ayrılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da başta sosyal medya olmak üzere kazayı konuşan herkesin kafasındaki o soruyu Denizli’deki yetkililere sorduğu öğrenildi. Bozdağ, “Milyonda bir ihtimal bile olsa suikast iddiası olup olmadığı iyi araştırıldı mı?” diye sordu.

Kazanın ardından Emniyet Müdürlüğü’nün özel ekip kurduğu, yapılan titiz çalışmalar sonunda suikast izine rastlanmadığı belirlendi. Ancak, soruşturma henüz bitmedi.

DARBEYLE DEĞİL, EZİLEREK ÖLMÜŞLER
Başsavcı ile şoförü çarpışma esnasında ölmemiş. Otopsi raporuna göre, ezilerek can vermişler. Kaza anında kamyon altına aldığı otomobilin üstüne devrilince Başsavcı Mustafa Alper’in oturduğu bölüm ile sürücü Muzaffer Akşehirli’nin oturduğu bölge kamyonun altında kaldı. Alper ile Akşehirli’nin çarpışma esnasında aldıkları darbeden değil, kamyonun yarattığı baskıdan dolayı öldükleri otopsi raporunda da ortaya çıktı. Kazadan hafif yaralı kurtulan polis memuru Ramazan Uğur, oturduğu yer kamyonun altında kalmadığı için sağ kurtuldu.

SUİKAST OLSA…
Uzmanlar, suikast olsa kaza esnasında kamyonu otomobilin üstüne devirmenin mümkün olmadığını söylüyor. Ayrıca, Başsavcı’nın Bozburun yolunu sık kullanmadığı, suikast olsa devamlı olarak kullandığı yolun seçileceği belirtildi. Ayrıca, kaza yerinde makam otomobiline ait olan sert fren izlerinden, otomobilin çok hızlı olduğu için duramadığı saptandı.

ŞOFÖRÜN YEDİ SÜLALESİ ARAŞTIRILDI
Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Uğur Tufan ile ilgili de her türlü olasılığa karşı titiz bir çalışma yürütüldü. Aslen Uşak’ın Sivaslı ilçesinden olan Uğur Tufan’ın yedi sülalesi araştırıldı. FETÖ ya da başka bir terör örgütüyle ilgili bağı ortaya çıkmadı. Alkollü araç kullanmaktan başka da sabıka kaydına rastlanılmadı.

Tüm bu bilgiler kapsamlı bir şekilde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da aktarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı