REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan çocuk istismarına karşı hukuki destek

Denizli Barosu’ndan çocuk istismarına karşı hukuki destek

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, çocuk istismarına karşı ailelere her türlü hukuki desteği vereceklerini, istismarcıların ve buna neden olanların en ağır cezayı alması için alışacaklarını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2016 Salı, 11:44

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Denizli Valiliği yanında bir tören düzenlendi. Avukatların katıldığı tören, Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

denizli-barosu-avukatlar-gunu-cocuk-istismari-2

Bu arada, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, bir konuşma yaparak, mesleki sorunları dile getirdi. İlhan, “Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve barolara yönelik saldırıların her geçen gün arttığını, meslektaşlarımızın bürolarında saldırıya uğradığını, hatta öldürüldüğünü, baro başkanlarının ve yönetim kurullarının sudan sebeplerle yargılandığını, yargı kararlarının ayaklar altına alındığını, torba yasalarla hukukun katledildiğini, anayasa ile güvence altına alınmış güçler ayrılığı ilkesinin yargı paketleriyle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve anayasanın tanınmadığını gördük” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ
Son dönemde gündemden düşmeyen ve çok uzun süredir varlığını koruyan çocuk istismarlarına da değinen İlhan, “ Küçücük bedenlere yönelik istismarları ülke gündemine bir başka acı olarak düştü. Devletin şefkatli ellerine teslim edilen çocuklarımıza yapılanları şiddetle lanetliyor, yargılama süreçlerini yakından takip edip tüm sorumluların ve ihmali olanları gereken cezayı alması için var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

denizli-barosu-avukatlar-gunu-cocuk-istismari-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı