REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan Nihat Doğan’a suç duyurusu

Denizli Barosu’ndan Nihat Doğan’a suç duyurusu

Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonu, tecavüze direndiği için öldürülen Özgecan Aslan olayının ardından “siz de mini eteği giyip…” diye başlayan bir tweet atan Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2015 Cuma, 11:37

Tarsus’ta bindiği minibüste saldırıya uğrayan, tecavüze direndiği için Ahmet Suphi Altındöken tarafından öldürülen ve ardından yakılan Özgecan Aslan için tüm Türkiye ayağa kalkarken, sosyal medyada “siz de mini eteği giyip, soyunup, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğranyınca bas bas bağırmayacaksınız” diye tweet atan Nihat Doğan’a tepkiler dinmiyor.

DENİZLİ BAROSU HAREKETE GEÇTİ
Milyonların tepkisini çeken bu tweetin ardından Denizli Barosu İnsan Hakları Komisyonu harekete geçti. Komisyonun koordinatör üyeleri Avukat Fatma Kıyak, Avukat Mefaret Aydın ve Avukat Erman Yarışan, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TCK’NUN 216/2. MADDESİ GEREĞİNCE YARGILANMASI TALEP EDİLDİ
Denizli Barosu İnsan Hakları komisyonu koordinatör üyelerinin suç duyurusu dilekçesinde, Nihat Doğan’ın gerçek adının Rıza Doğan olduğu vurgulanarak, Doğan’ın 14 Şubat’ta, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın minibüsle evine giderken katledilmesi olayına ilişkin “Siz de mini eteği giyip, soyunup, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğranyınca bas bas bağırmayacaksınız” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu anımsatıldı.

ic

Suç duyurusu dilekçesinde, “Öldürülen ve akabinde yakıldığı sabit olan müteveffanın ölümünden 24 saat geçmeden atılan bu tweetle ilgili suç unsurları bulunduğundan şikayet etme gereği hem kişisel hem kamu vicdanı açısından zorunlu olmuştur” denildi.

Türk Ceza Kanunu’nun 216/2. maddesinin “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi 6 aldan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” düzenlemesi getirdiği anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Şikayete konu tweet irdelendiğinde, bir giysi türü olan mini eteği kullanan kadınların tacize uğramasının normal ve haklı olduğunun ifade edildiği ve bu ifadenin cinsiyet farklılığına dayalı aşağılama içerdiği açıktır. Söz konusu twette, tecavüz ve taciz suçunun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. Maddesinde cumhuriyetin temel özelliklerinden sayılan laiklik ilkesinin bağdaştırıldığı ve böylelikle halkı sosyal farklılıklara dayanarak aşağılama suçunun işlendiği açıktır.

Şüpheli kamuoyunda kendisini sanatçı olarak tanıtan, sosyal medya paylaşım sitelerinde tanınan, belli kesimlerce sevilen, twetterda 464 binin üzerinde takipçisi olan bir kişidir. TCK’nun 215. Maddesi işlenmiş bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kişinin cezalandırılması hükmünü düzenler. Tüm ülkenin ayağa kalktığı, bu vahşi cinayeti lanetlediği saatlerde bu tweetin atılması suçu ve suçluyu övmektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı