REKLAMI GEÇ

O kamyonun şoförü ve sahibi tutuklandı

O kamyonun şoförü ve sahibi tutuklandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli’nin yaşamını yitirdiği kazaya karışan kamyonun sahibi Zeki Akyol ile şoför Uğur Tufan, savcıya yaklaşık 8 saat ifade verdi. Daha sonra mahkemeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2017 Pazar, 19:20

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde bulunduğu ve Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı 20 AB 548 plakalı makam aracı ile Uğur Tufan yönetimindeki 64 DL 821 plakalı kamyon Bozburun’da bulunan kontrolsüz kavşakta çarpışmış, kamyon makam aracının üzerine devrilmişti.

Korkunç kazada Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli olay yerinde hayatını kaybetmiş, koruma polisi Ramazan Uğur ise büyük bir şans eseri kazayı hafif yaralı olarak atlatmıştı.

Kaza sonrası olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken yakalanan kamyon şoförü Uğur Tufan’ın ehliyetine 2019’a kadar el konduğu anlaşılmış ve SRC belgesinin de bulunmadığı belirlenmişti. Kamyonun araç muayenesinin bulunmadığı ortaya çıkınca, kamyon sahibi Zeki Akyol da gözaltına alınmıştı.

SABAH ERKEN SAATLERDE ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Şoför ve kamyon sahibinin Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlandı ve sabah saatlerinde Adliye’ye sevk edildi.

SAVCIYA 8 SAAT İFADE VERDİLER
Başsavcının ölümüyle sonuçlanan kazaya karışan kamyonun şoförü ve sahibi savcıya yaklaşık 8 saat ifade verdi.

SEVK EDİLDİKLERİ MAHKEMECE TUTUKLANDILAR
Savcı, şoför ve kamyon sahibini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme, Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Alaşehirli’nin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazaya karışan şoför ve kamyon sahibini “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasıyla tutukladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı