REKLAMI GEÇ

Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda çıkan olayların ardından 11 kadın başka cezaevine gönderildi

Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda çıkan olayların ardından 11 kadın başka cezaevine gönderildi

Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda hareketli anlar yaşandı. Yaşları 15-18 arasındaki hükümlüler ile infaz koruma memurları arasında çıkan sigara kavgasında yaralılara cezaevinde müdahale edildi, olayın yatışmasının ardından kavgaya karıştığı belirlenen 11 kadın mahkum başka cezaevine gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 09:44

Bozkurt’ta saat 22.00 sıralarında 600 kadın hükümlünün bulunduğu Bozkurt Açık Kadın Cezaevi ve İnfaz Kurumu’nda sigara içme yüzünden kavga çıktı. 15-18 yaş altı koğuşlarda kalan kadın hükümlüler ile infaz koruma memurları arasında çıktığı öğrenilen kavgada, koğuşlarda kalan kadınlardan bazılarının tavandaki ampuller ile camları kırdıkları, kırdıkları camlarla bileklerini kesikleri öğrenildi.

Cezaevine Bozkurt Jandarma Karakolu ekipleri başta olmak üzere, Denizli’den de çevik kuvvet polisleri ile TOMA gönderildi. Yaralılara, cezaevine gelen ambulanslarda müdahale edildi. Koğuşlarda kalan kadın hükümlülerin çığlık ve bağırma sesleri dışarıdan duyuldu. Hükümlü kadınlar, cezaevinin pencerelerine toplanarak dışarıdaki ekipleri izledi.

Kadın Acık Cezaevi’nde, yönetimin 18 yaş altı kadınlara sigara içme yasağı koyduğu, kavganın da 15-18 yaş altı kadın hükümlülerin kaldığı koğuşta sigara içen kadınlara gardiyanların müdahale etmesi sonucu çıktığı iddia edildi.

11 KADIN MAHKUM BAŞKA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Olayların kontrol altına alınmasının ardından Başsavcılık, kavgaya karıştığı tespit edilen 11 kadın mahkum ile ilgili işlem başlattı. Mahkumlar, huzurun sağlanması için başka cezaevine nakledildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı