REKLAMI GEÇ

Bozkurt Cezaevi’nde çocuk hükümlüler olay çıkardı

Bozkurt Cezaevi’nde çocuk hükümlüler olay çıkardı

Bozkurt Açık Cezaevi’nde 5 kız mahkum yetişkin bölümüne geçmek isteyince infaz koruma memurları müdahale etti. Olaylar gece geç saatlere kadar sürdü, Türkiye Bozkurt’a kilitlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2017 Pazartesi, 01:25

Denizli Bozkurt Açık Cezaevi’nde akşam saatlerinde 15-18 yaş 12 kız çocuğunun kaldığı koğuşta 5 kız olay çıkardı. Olaya müdahale eden 2 infaz koruma memuru ve 5 çocuk hükümlü yaşanan arbedede hafif yaralandı.

Ancak ajansların Bozkurt’tan geçtikleri ilk haberleri ‘Cezaevinde isyan çıktı’ başlığıyla duyurunca tüm gözler Denizli’ye çevrildi.

TRT’nin bile alt yazıyla yer verdiği Bozkurt Cezaevi’ndeki olayın aslı Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in yazılı açıklamalarıyla ortaya çıktı.

VALİ ALTIPARMAK SORUN YOK!
Vali Altıparmak twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğünde kalan çocuk hükümlülerle infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı. Olay güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Cezaevinde durum normale döndü. Herhangi bir sorun yok” dedi.

Açık Ceza İnfaz Kurumunda 15-18 yaş arasındaki 12 kız çocuk hükümlünün bulunduğu bölümde 5 çocukla, infaz koruma memurları arasında yaşanan arbede sonrası 5 çocuk mahkum ve 2 koruma memurunun yaralandığı, yarım saat süren olayın ise çocukların sigara kullanımı talebi nedeniyle yetişkin koğuşlarına geçmek istemeleri yüzünden yaşandığı ortaya çıktı.

BAŞSAVCILIK YANLIŞ HABER!
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise 5 kız çocuğunun sigara içmek için yetişkin koğuşuna geçmek için koğuştaki ampulleri kırıp kendilerine zarar vermek istediği ve bu soruda olaya infaz koruma memurlarının müdahale ettiğini belirtti. Olay sonrası cezaevine çağrılan sağlık ekiplerinin ise müdahale gerektirecek bir sağlık sorunun olmadığı görüşüne vurgu yapılan açıklamada  kişinin tedbiren cezavinde sağlık kontrolünden geçirildiği dile getirildi.

YAPILAN AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE
“Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü’nde, bugün (07.05.2017 tarihinde) akşam saatlerinde 5 çocuk, yetişkinlerin yaşam alanlarına geçme, sigara kullanma gibi isteklerinin yerine getirilmemesinden dolayı aydınlatma için kullanılan ampulleri sökerek kendilerine ve çevrelerine zarar verici eylemlerde bulunmuşlardır. Dış koruması bulunmayan infaz kurumu ve eğitimevinde görevli personel olaya müdahale ederek gereken tedbirleri almış ve her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak sağlık ve güvenlik birimlerine durumu bildirmiştir. İntikal eden sağlık görevlileri mahallinde ayaktan tedavinin yeterli olduğu kanaatine ulaşarak gerekli tedaviyi gerçekleştirmişlerdir. Çardak Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’nca derhal intikal ile tahkikata başlanılmıştır. Ayrıca kurumda görevli psikologlar acilen göreve çağrılmışlardır.

Bazı haber ajanslarında konunun ceza infaz kurumu personeli ile çocuk hükümlüler arasında yaşanan arbede, görevlilerin rehin alınması şeklinde haber yapılmasının eksik ve yanlış bilgiye dayandığı değerlendirilmiştir.

Nöbetçi infaz koruma memurların, kendilerine ve çevrelerine zarar veren hükümlülerin bu eylemlerinin sonlandırılması için müdahalede bulunmuşlardır.

Bunun dışında bir eylem de belirlenmemiştir.

Konu, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yakinen takip edilmekte olup tahkikatın sonuçlandırılmasından sonra gerekli olduğunda yeniden açıklama yapılacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı