REKLAMI GEÇ

Polisten kaçakçılara büyük darbe

Polisten kaçakçılara büyük darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri gerçekleştirdiği tarihi eser, kaçak akaryakıt, kaçak içki ve parfüm operasyonlarında 6 zanlıyı gözaltına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2017 Çarşamba, 09:37

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, birbiri ardına başarılı operasyonlara imza attı.

TARİHİ ESERLERİ KAÇIRAMADILAR
Polis, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 1 adet kapaklı telkari ile işlenmiş kutu ve 14 adet sikke bularak el koydu.

Müze Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı eserlerin Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu, Hellenistik dönemin taklit edildiği tespit edildi. Sikkelerin üzerinde Osmanlı, Anno yazıların ve Osmanlı tuğrasının bulunduğu belirtilerek, Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Operasyonda 1 zanlı gözaltına alındı.

KAÇAK PARFÜMLERİ SATACAKLARDI
Polisin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise durumundan şüphelendiği bir araçta arama yaptı. Araç içinde 47 parfüm ele geçirildi. Zanlı gözaltına alındı, ikametinde yapılan aramada da 104 kaçak parfüm daha ele geçirildi. Ayrıca, parfüm üretiminde kullanılan değişik ağırlıkta ve ebatlarda 130 adet parfüm esansına da el kondu.

KAÇAK İÇKİ ÜRETİYORLARDI
Halk sağlığını tehlikeye sokan ve ürettikleri içkileri piyasa sürdükleri belirlenen kişilere yönelik de operasyon düzenleyen polis, pasaportu bulunmayan bir İran vatandaşının ikametinde arama yapıldı. Aramada içki imalatında kullanılan damıtma düzeneği, 130 litre fermente edildiği değerlendirilen sıvı, 3 litre alkollü içki ele geçirildi.

KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
Polisin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda da kaçak akaryakıt satıcılarına darbe vuruldu. Bir işyerine ait depoya baskın düzenleyen polis, aracın yakıt deposuna akaryakıt ikmali yapıldığı esnada yakıt deposunda 500 litre ve işyerinde devam eden aramada 2400 litre olmak üzere toplam 2900 litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi.

6 ZANLI GÖZALTINDA
Polis, gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyonda 6 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılardan biri hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet, 5’i de hakkında da Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı