REKLAMI GEÇ

Yüksek sigara fiyatları nedeniyle kaçakçılık arttı

Yüksek sigara fiyatları nedeniyle kaçakçılık arttı

Denizli polisi, kaçak sigara satışını engellemek için aralıksız operasyon yapıyor. Ancak, ne satışı ne de kullanımı engellenemiyor. Çünkü sigara fiyatları tiryakilere oldukça pahalı geliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2017 Salı, 16:11

Denizli Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde tütün ve tütün mamulü satışı yapan iş yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Son olarak sigara makinesinde içine kıyılmış tütün doldurularak sarılmış 37 bin 300 makaron adı verilen sigara, 2 bin paket kaçak sigara, 625 dolma sigara ve kıyılmış tütüne el konuydu. Polis, 2017’nin Ocak ayından bu yana binlerce paket kaçak sigara ve büyük miktarda tütün ve tütün mamulüne el koydu.

Ülkemizde, asgari ücret ve kişilerin düşük gelir seviyesi tiryakileri kaçak sigara ve tütün mamullerine yönlendiriyor.

BİR OPERASYON DA KAÇAK AKARYAKITA YÖNELİK
Bu arada, kaçak sigara satışını engellemeye çalışan polis, araçlarda kaçak akaryakıt ihmali yapmak için kurulan bir düzenek ile 1650 litre kaçak akaryakıta el oydu.

Kaçak sigara ve kaçak akaryakıt satışı yapanlar hakkında Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçundan adli, 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan idari işlem yapıldığı bildirildi.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 31 Mayıs 2017, 16:28

Tütün ve mamulleri satış yerlerine ruhsat veren belediyeyi anlamak mümkün değil…! Devlet bir yandan sigara bıraktırma mücadelesi veriyor.., tütüncü açılmasına izin verilerek tüketim artırılıyor. Anlamak mümkün değil bir garip döngü içindeyiz…??

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı