REKLAMI GEÇ

Başsavcı Alper, en çok onlara güvenmişti

Başsavcı Alper, en çok onlara güvenmişti

FETÖ/PDY davalarının yükünü omuzlayan, Merhum Başsavcı Mustafa Alper’in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurduğu ekipte en çok güvendiği isimlerden olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya ve Cumhuriyet Savcısı Gürkan Ünal, Alper ailesini kazanın olduğu andan defin işlemlerine kadar yalnız bırakmadı, ilk toprağı da onlar attı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 14:09

Geçtiğimiz gün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper için Denizli, Muğla ve Söke’de düzenlenen törenlerde, çevre illerin protokol üyeleri ve yargı mensupları Alper’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Alper için Söke’de kılınan cenaze namazı öncesinde İlyas Bey Camii çelenklerle adeta çiçek bahçesine döndü.

FETÖ YARGILAMALARINDA ONLARA GÜVENMİŞTİ
İki gün önce kazanın meydana geldiği saatten itibaren Başsavcı Alper için düzenlenen tüm törenlerde iki isim dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan tutuklamaların ardından, Merhum Başsavcı Mustafa Alper’in FETÖ/PDY davalarını yürütmekle görevlendirdiği 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Ünal Yalçınkaya ve Cumhuriyet Savcısı Gürkan Ünal kaza haberini alır almaz duruşmalara ara vererek olay yerine koşmuştu. Yalçınkaya ve Ünal, üç törende ve defin sırasında mesai arkadaşları Başsavcı Alper ve ailesini hiç yalnız bırakmadı.

İLK TOPRAĞI ONLAR ATTI
Cenaze namazının ardından Söke’ye bağlı Caferli Köyü Mezarlığı’nda Başsavcı Alper’i son yolculuğuna uğurlarken ilk toprağı da atan Ünal Yalçınkaya ve Gürkan Ünal’ın son derece üzgün oldukları gözlendi.

SÜRECİN YÜKÜNÜ OMUZLADILAR
3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamalar öncesi iddianamelerin hazırlanması aşamasını büyük bir titizlikle yürüten Savcı Gürkan Ünal, ve FETÖ/PDY ile ilgili ‘darbeci askerler’, ‘işadamları davası’ ‘Catering davası’ gibi kritik davaları yürüten 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ünal Yalçınkaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sürecin yükünü Merhum Başsavcı Mustafa Alper ile birlikte alan isimlerin başında geliyor.

ONLARCA DAVA, YÜZLERCE TUTUKLU
15 Temmuz ile birlikte FETÖ/PDY şüphelisi 2.050 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Bunlardan 1.170 kişi mahkemeye sevk edilirken, 600’ün üzerinde şüpheli tutuklu olarak yargılanıyor. Merhum Başsavcı Mustafa Alper’in, yargılama sürecinde 2. Ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin yükünü azaltmak amacıyla yaptığı girişimler sonuç verirken, HSK kısa süre önce FETÖ/PDY davalarıyla ilgili bir mahkeme daha kurulmasına karar vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı