REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de 400 hektarlık alanda etkili olan yangın insan eliyle çıktı

Sarayköy’de 400 hektarlık alanda etkili olan yangın insan eliyle çıktı

Pazartesi günü saat 17.00’de başlayan Sarayköy’deki orman yangınıyla ilgili, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Denizlihaber’e flaş açıklamalarda bulundu. Korucu, “Yangın insan eliyle çıktı. Büyük ihtimalle ihmal ve tedbirsizlikle çıktı. Şimdi yangın söndü, sıra geldi bu yangını kim ya da kimlerin çıkardığını tespit etmeye” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2017 Çarşamba, 10:46

Sarayköy’de çıkan yangın Denizli’nin yüreğini dağladı. Yangının 400 hektarlık alanı etkilediği ortaya çıktı. Yapılacak hassas çalışmanın ardından kesin zarar tespiti yapılacak, yanan ağaç sayısı bile ortalama belirlenecek.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, bizzat yönettiği yangınla ilgili flaş açıklamaları Denizlihaber’e yaptı. Korucu, helikopterlerdeki kamera aracılığıyla Bakanlık ve Orman Genel Müdürlüğü’nün de yangın söndürme çalışmalarını Yangın Yönetim Merkezi’ndeki dev ekranlardan anında takip ettiğini, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur’un da Denizli’ye gelerek, söndürme çalışmalarına bizzat katıldığını söyleyerek, “Kurumumuza ait 4 helikopter, 3 uçak, 39 arazöz, 15 su ihmal aracı, 100’ün üzerinde işçi ile yangın söndürme çalışmalarına katıldık. Ayrıca, Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı şirketler de dozerlerini yangın bölgesine gönderip yardımcı oldu. Telef olan hayvan yok, insanlarımız bu yangında zarar görmedi. Yaralı iki işçimiz var, onların da durumu iyi. Başarılı bir çalışma sonucu yangın ile mücadele ettik” dedi.

ÇIKIŞ NOKTASI BELLİ, PEKİ YANGINI KİM ÇIKARDI?
Mustafa Korucu, yangının Kabaağaç mahallesi yakınındaki ormanlık alanın yüksek noktasında çıktığını belirledikleri söyledi. Korucu, “Yangının saat 17.00’de Kabaağaç yakınlarında çıktığını belirledik. Yangın çıkınca aşırı rüzgar vardı. Yangının çıktığı noktada çam ağaçlarındaki kozalakların el bombası gibi patlayıp yüzlerce metre ileriye yangını sıçratması nedeniyle farklı noktalarda da yangınlar başladı. Kısa sürede her tarafı siyah dumanlar kapladı. Bu nedenle biz de sıkıntılar yaşadık. Çünkü, görüş alanımız yoktu. Yangının çıktığı noktada elektrik hattı yok. Yıldırım düşmesi de söz konusu değil. Bu yangın kesinlikle insan eliyle çıktı. Tecrübelerime güvenerek söylüyorum; Kasıt olmayabilir ama ihmal ve tedbirsizlik sonucu çıkan bir yangın bu. Söndürme çalışmaları tamamlandı, bir taraftan hassas hasar tespiti yapılırken, diğer yandan da jandarma ile birlikte yangını kimin ya da kimlerin çıkardığını belirlemek için çalışıyoruz. Bölgede yüzlerce kişi ile görüşülecek. Yangının başladığı saatte yangının çıkış noktasına yakın yerlerde kimlerin olduğunu belirlemeye çalışacağız” dedi.

GENEL MÜDÜRLÜK KUTLADI
Orman Genel Müdürlüğü, Sarayköy yangınında başarılı bir çalışma gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğü’nü kutladı. Müdür Korucu, “Yangınla mücadelede bize büyük katkı veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, AFAD, yangınla mücadele eden ekiplere yemek ve içecek getiren sivli toplum örgütlerine, dozerlerini ve kepçelerini yangın için seferber eden özel sektöre, halkımıza teşekkür ediyorum. Rüzgarlı ve aşırı sıcak bir dönemde böylesine önemli bir yangını kısa sürede sördürmeyi başardık. İnsanüstü mücadele verildi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı