REKLAMI GEÇ

HDP binasına girip, duvarlara yazı yazıp bilgisayarları çaldılar

HDP binasına girip, duvarlara yazı yazıp bilgisayarları çaldılar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Denizli İl Binası’na giren kimliği belirsiz kişiler duvarlara, “Geldik yoktunuz başkan. Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin” yazısını yazıp, parti binasındaki iki bilgisayarı çaldı. Polis, olayla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatırken, parti binasına giren kişilerin balkona terör örgütünün sözde liderinin de fotoğrafını astı. Polis, olayın “provokasyon mu, hırsızlık mı?” olduğunu araştırıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2017 Çarşamba, 13:42

HDP’nin Denizli İl Başkanlığı binasına dün gece saatlerinde balkon kapısını açıp içine giren kişiler, yazıları ve pankartları söktü. Ardından da duvarlara “Geldik yoktunuz başkan” ve “Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin” yazılarını yazdılar. Parti binasına giren kişiler, balkona terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan’ın uzun bıyıklı fotoğrafını da astı.

Parti binasına girenlerin, iki bilgisayarı çalıp götürmesi ise, akıllara “Bu olay provokasyon mu, hırsızlık mı?” sorunu getirdi. Partiden bilgisayarlar dışında her hangi bir eşyanın çalınmaması dikkat çekti. Terörle Mücadele ekipleri, Olay Yeri İnceleme ve Hırsızlık Şubesi ekipleri HDP binasına girilmesini birlikte araştırıyor. Çevredeki güvenlik kameraları mercek altına alındı. Polis, olayın provokasyon mu, hırsızlık mı olduğunu araştırıyor. Parti binasında çok sayıda parmak izi alındı.

“PROVOKASYON OLABİLİR”
HDP İl Başkanı Yunus Özdemir, parti binasına girip çevreyi dağıtmak, yazıları sökmek ve balkona Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını asıp, duvarlara yazı yazmanın huzurlu bir kent olan Denizli’de huzuru kaçırma girişimi olabileceğini belirterek, “Bu olay provokasyon olabilir. Belki de bilgisayarları incelemek için götürdüler. Hırsızlık olayı da olabilir. Polisin, kısa sürede suçluları yakalayacağını düşünüyoruz. Parti binamızda bayrak asılıydı, bir tane de partiye girenler asmış” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı