REKLAMI GEÇ

Jandarma Terfi ve Tayin Kararnamesi yayınlandı. Yeni İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz

Jandarma Terfi ve Tayin Kararnamesi yayınlandı. Yeni İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz

Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı. Resmi Gazate’de yayımlanan kararnameyle Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, tuğgeneralliğe terfi etti ve Antalya’ya atandı, Denizli’nin yeni İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2017 Cumartesi, 09:47

Jandarma Terfi ve Tayin Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra bu gece Resmi gazete’de yayınlandı.

Jandarma subaylarının terfileri daha önce diğer askeri birliklerde olduğu gibi Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’da karara bağlanıyordu. 27 Temmuz 2016’da yayımlanan kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlanmış, jandarma generallerinin tayin ve terfilerinin de üçlü kararname ile yapılması düzenlenmişti.

DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANI DEĞİŞTİ
Kararname ile Denizli’nin İl Jandarma Komutanı da değişti. Uzun süredir görevi yürüten Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Antalya İl Jandarma Komutanı olarak görevlendirildi ve tuğgeneralliği terfi etti. Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na ise Kıdemli Albay Metin Düz getirildi. Kıdemli Albay Metin Düz, Osmaniye Jandarma Komutanı olarak görev yapıyordu.

ALBAY CENGİZ YILDIZ TUĞGENERAL OLDU

Atama ve Terfi Kararnamesi ile Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Cengiz Yıldız Tuğgeneralliğe terfi etti. Yıldız, 15 Temmuz’un kritik isimlerindendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı