REKLAMI GEÇ

Denizli Jandarması, 3 yılda büyük başarılar elde etti

Denizli Jandarması, 3 yılda büyük başarılar elde etti

Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümünde konuşan Alay Komutanı Cengiz Yıldız, son üç yılda 29 suç örgütünü çökerttiklerini, kaçakçılara, esrar satıcılarına büyük darbe vurduklarını, faili meçhul bir çok cinayeti aydınlattıklarını söyledi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 11:59

Jandarma Teşkilatı’nın 178.kuruluş yıldönümü kutlamaları Alay Komutanlığı’nda yapıldı. Etkinliğe Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, çok sayıda protokol üyesi, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Yıldız’ın jandarmanın son yıldaki başarısını anlattığı konuşması törene damga vurdu.

29 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ
Cengiz Yıldız, ekonomik ve ticari gelişmenin ilk şartının huzur ve asayiş olduğunu hatırlattı, “Jandarma bu kutsal toprakların en büyük teminatadır. Son üç yılda Denizli jandarması büyük işler başardı. 61 planlı faaliyet icra ettik. 12 planlı faaliyetin takibindeyiz. 21 organize suç örgütünü çökerttik. Meydana gelen 37 bin 836 asayiş olayının yüzde 95’ini aydınlattık. Faili meçhul olarak kalan olay sayısı 2014’te 744 iken, bu sayı 2015’te 219’a indi. Çeşitli suçlardan aranan 5 bin 71 şahıs yakalandı. 72 uzun namlulu silah, 35 tabanca ele geçirildi” dedi.

KAÇAKÇILARA DARBE
Alay Komutanı Cengiz Yıldız, jandarmanın kaçakçılara ve esrar satıcılarına büyük darbe vurduğunu da açıkladı. Yıldız, “Son üç yılda 1244 kaçakçılık olayına müdahale ettik. 6.5 kilogram eroin, 527 kilogram esrar, 200 bin kök Hint keneviri, 20 milyon 500 bin kök kaçak ekimi yapılan haşhaş, 20 bin sentetik hap, 35 ton kaçak içki, 150 gram bonzai, 600 gram kokain ele geçirdik. Denizli’yi güvenli şehir haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yaklaşık 6 bin 500 kişinin eroin ve kokain kullanımı engellendi. Uyuşturucu madde ticareti ile anılan Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde 56 operasyon yapıldı ve yaşam normale döndü. Kocabaş’ta arsa fiyatları bile yükseldi” diye konuştu.

Jandarma’nın açtığı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, jandarmanın açtığı serginin gezilmesi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla etkinlik sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı