REKLAMI GEÇ

Emniyet Müdürlüğü’nden düğün, nişan ve asker eğlencesi uyarısı

Emniyet Müdürlüğü’nden düğün, nişan ve asker eğlencesi uyarısı

Emniyet Müdürlüğü, açık alanlarda yapılan düğün, nişan ve asker eğlencelerinde konvoy yapıp gürültü çıkaran, panik ve tedirginliğe yol açacak patlayıcı maddeleri kullananlar için adli ve idari ceza uygulanacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 12:01

Havaların ısınmasıyla birlikte açık alanlarda düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlama törenleri de arttı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; Açık alanlarda yapılan kutlamalar sırasında silah, patlayıcı madde kullanıldığını, konvoy yapmak suretiyle trafiğin tehlikeye düşürüldüğü, çevreye rahatsızlık verildiği, vatandaşların korku, panik ve tedirginlik yaşadığı, ölüm ve yaralanmalı kazaların meydana geldiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Düğün, nişan, asker uğurlamaları gibi kutlama yapacak vatandaşlarımızın daha önceden muhakkak surette bağlı bulundukları Polis Merkezi Amirliklerine giderek müracaatta bulunmaları ve Polis Merkezi Amirliklerinde tanzim edilecek bu tür kutlamalarda uyulması gereken kurallarla ilgili (silah, havai fişek, patlayıcı madde atmamak ve attırmamak, gürültü yapmama, çevreyi rahatsız etmemek, trafik düzenini bozucu hareketlerden kaçınmak vb. ) tebligatı imzalamaları gerekmektedir. Mevzuata aykırı davrananlar hakkında 5326 sayılı kanunun 32 ve 36.maddeleri gereğinde idari ve adli ceza uygulanacaktır. Sevinç anlarının üzüntü anlarına dönüşmemesi için tüm halkımız gerekli hassasiyeti göstermelidir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı