REKLAMI GEÇ

Bu soruların yanıtı merak ediliyor

Bu soruların yanıtı merak ediliyor

Bayramyeri 357 sokaktaki bir pastanede meydana gelen patlamanın üzerinden 2 hafta geçti. Biri bebek 3 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili olarak Denizli, birçok sorunun yanıtını merak ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2014 Cumartesi, 10:17


Tüp gaz sıkışmasından meydana geldiği ifade edilen patlamanın üzerinden iki hafta geçti. Patlamayla birlikte can pazarının yaşandığı 357 Sokak’ta, butik sahibi iki çocuk annesi 30 yaşındaki Ayfer Yıldırım yaşamını yitirmiş, işyeri sahibi sekiz aylık hamile 33 yaşındaki Didem Fazlı ile birlikte üç kişi ağır, 35 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Vücudunda ağır yanık meydana gelen Didem Fazlı, hayata tutunmaya çalışırken ikinci darbeyi karnında taşıdığı bebeği yitirince yedi. Daha fazla dayanamadı ve iki gün önce de bebeğinin peşinden gitti. Böylece patlamada yitirilen can sayısı 3’e yükselmiş oldu.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI
Bu arada, patlamada ağır yaralanan ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar Dağüstü, hayati tehlikeyi atlattı. Hastane yöneticisi İbrahim Görüşen, Yaşar Dağüstü’nün patlamanın etkisiyle etrafa yayılan cisimlerden birisinin kafasına isabet etmesiyle ağır yaralı olarak hastaneye getirildiğini, sol kulak tarafındaki kırığın ameliyatla tedavi edildiğini, ancak kanamadan dolayı beyinde oluşan kitle için bir süre daha yoğun bakımda tutulduğunu ve dün itibariyle normal servise alındığını belirtti.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR
Öte yandan, patlamayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili bilgi ve belgeleri bir dosyada toplarken, kolluk kuvveti olarak görev yapan polis de olayda yaralananlar ile görgü tanıklarının ifadelerini alıyor. Patlamanın nedenini belirlemek üzere de bilirkişi görevlendirmesi yapıldı.

DENİZLİ HALA O DEHŞETİ TARTIŞIYOR
Patlama, üzerinden geçen 15 günlük süreye rağmen kent genelindeki gündemini koruyor. Kentte patlamanın ağır bilançosuna duyulan üzüntü kadar, nedenlerinin ne olabileceği ve sorumluları da sorgulanıyor. Ayfer Yıldırım ile Didem Fazlı’nın bebeğiyle birlikte yaşamını yitirdiği, on binlerce liralık maddi hasarın oluştuğu bu olaydan geriye yanıt bekleyen sorular kaldı. İşte o sorular:

patlama2İŞTE O SORULAR?
1-Patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği ifade ediliyor. Gaz kaçağı yapan tüpler pastane işletmecisine mi, yoksa aynı binada bulunan başkalarına mı ait?

2-Patlamaya neden olduğu ifade edilen tüpgazlar hangi firmanın ürünü?

3-Bu tüplerin bir sızıntı yapıp yapmadığının kontrolleri düzenli olarak yapılıyor muydu?

4-İşyerinin ruhsatsız olduğu iddia edilirken, Didem Fazlı’nın yakınları ise, “2 Haziran tarihli ruhsat var” savunmasını yapıyor. Hangisi doğru? İşyerinin ruhsatı var mı, yok mu?

5-Yakınları, Didem Fazlı’nın tüpgaz kokusu duyması üzerine polis ve itfaiyeyi aradığını, kendisine “yetkin bir kişiden yardım isteyin” denildiğini iddia ediyor. Bu doğru mu?

6-Bunun üzerine işyeri sahibinin 357 Sokak’tan geçmekte olan tüpgaz dağıtım aracını durdurup kontrol yaptırdığı, kontrolü yapan kişinin “Sorun yok. İçeriyi 20 dakika havalandırın, ondan sonra girin” dediği, havalandırmayı yapan Didem Fazlı’nın bu sürenin sonunda içeriye girmesiyle patlamanın meydana geldiği ileri sürülüyor. Bu firmayla ilgili bir yasal süreç işleyecek mi?

7-Patlamada yaralananların yaşadığı iş kayıpları ve bundan kaynaklı maddi zararları kimler tarafından karşılanacak? Yaralılar kendi kaderlerine mi terk edilecek, yoksa herhangi bir kamu kurum ve veya kuruluşu bu konuda mağdurlara el uzatacak mı? Mağdurların bu durumda başvurması gereken merciler nereleridir?

8-Savcılık hazırlık soruşturmasını ne zaman tamamlanacak. Bu dosya basit bir asayiş olayı olarak mı ele alınacak, yoksa dosya; içdenitim, denetim-kontrol mekanizmaları, güvenlik ve benzeri kamusal sorumluluklar da dahil edilip genişleterek ve ilgili kurum ve kuruluşları da içine alacak mı?

9-Vatandaş gaz ve benzeri sızıntılardan kuşkulandığında ve bu durumun doğal gazdan kaynaklanmadığı kanısındaysa Denizli’de hangi kurumu arayacak?

10-155, 110 ve 112 gibi acil numaralar, her türlü acil durumlar ve müdahale konusunda ortak bir sisteme bağlanırken, bu gibi durumlar göz ardı mı edildi?

11-İlgili kurum ve kuruluşlar, Denizli’nin bir dahakine böyle bir acıyı yaşamaması adına ne gibi önlemler aldı, alıyor ve hangi uygulamaları devreye soktu, sokacak?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı