REKLAMI GEÇ

Polis ve savcıyız dediler, gerçek polislere yakalandılar

Polis ve savcıyız dediler, gerçek polislere yakalandılar

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan, bu yolla ağlarına düşürdükleri kişileri yüklü miktarda dolandıran çete, polisin 3 aylık çalışmasıyla çökertildi. Denizli, İstanbul ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyonlarla 7 şüpheli gözaltına alındı, 5’i tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 11:08

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vatandaşların korkulu rüyası haline gelen kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik operasyon başlattı.

3 aylık titiz bir çalışmanın ardından zanlılara yönelik bilgileri toplayan polis operasyon için düğmeye bastı.

Şüphelilerin vatandaşları telefonla aradığı, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin çeşitli terör örgütleri tarafından kopyalandığını söyleyerek, bu kişilerin yakalanması için bankadaki paralarını ve evdeki ziynet eşyalarını istediği belirlendi.

Vatandaşlarla sürekli konuşup, onları korkutarak yönlendirdikleri ve bu yolla 20 tam altın, 14 bilezik, 1.5 metre zincir, bir yarım altın, 13 çeyrek altın, 2 saat, 1 altın zincir, 1.660 Aure ve 17.200 lira dolandırdıkları tespit edildi.

7 GÖZALTI, 5 TUTUKLAMA
Soruşturmanın istihbarat aşamasının tamamlanmasının ardından Denizli, İstanbul ve Şanlıurfa’da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 zanlı savcılık aşamasında serbest bırakıldı.

11 DOLANDIRICILIK OLAYI AYDINLATILDI
Çetenin çökertilmesiyle 11 olay da aydınlatılmış oldu. Polis, çeteyi çökerterek Nazilli, Isparta, Bekilli, Babadağ, Honaz ve Denizli merkezde gerçekleştirilen 11 dolandırıcılık olayının üzerindeki sır perdesini de araladı.

DOLANDIRICILARA KANMAYIN
Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları bir kez daha uyararak, telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşılması halinde 112’nin aranarak ihbarda bulunulmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı