REKLAMI GEÇ

Denizli polisi bir haftalık verileri paylaştı

Denizli polisi bir haftalık verileri paylaştı

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Mayıs ayının ilk haftasına ilişkin trafik verilerini açıkladı. Buna göre kazalar dört noktada yoğunlaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 09:41

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik birimlerinin gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin verilen kamuoyu ile paylaşıldı. Mayıs ayının ilk bir haftalık dilimini kapsayan verilerde kentin üç noktasında trafik kazalarındaki yoğunluk dikkat çekti. Buna göre yol yapım çalışmasının yapıldığı 29 Ekim Bulvarı, İzmir Yolu, Acıpayam Yolu ve İncilipınar Caddesi kazaların sıklıkla yaşandığı yerler olarak kayıtlara geçti.

Yaşanan trafik kazalarının nedenlerinde ise hatalı dönüşler öne çıktı. Kurallara uymama, araç hızını yol şartlarına göre ayarlayamama, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamama, geçiş önceliğine uymama ve yakın takip gibi unsurlar da kazaların gerekçeleri arasında yer aldı.

İŞTE TRAFİKTEN MENLERİN GEREKÇESİ
Bir haftalık dilimde trafik birimleri yaklaşık 12 bin 500 aracı kontrol etti. Kontrollerden geçemeyen araçların bir kısmı trafikten men edildi.Denizli polisi bu süreçte kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile konuşma, yasaklı yerlerde park veya duraksama, emniyet kemeri ve kask takmamak, alkollü araç kullanma, ehliyetsizya da yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, görüşü engelleyici süsler ve cam filmi gibi nedenle bazı sürücüler hakkında işlem yaptı. Bu araçlardan bir kısmının trafikten men edildiği kaydedildi.

FAHRİ MÜFETTİŞLER İŞ BAŞINDA
Diğer yandan trafik ekiplerine yardımcı olan fahri trafik müfettişleri de güvenli seyahati riske atan sürücülere göz açtırmadı. Bu süreçte 103 suç tespit tutanağı düzenlenirken bu tutanaklar idari para cezasına dönüştürüldü.
Denizli’de ayın ilk haftasında 35’i yaralamalı toplam 77 kaza meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında ise 12’si yaralamalı 23 kaza yaşandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada güvenli çevre, huzurlu toplum için denetimlerin kararlı şekilde sürdürüleceği kaydedildi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı