REKLAMI GEÇ

Ülkenin kaderini belirleyecek seçimde kullanılacak torbaları onlar üretiyor

Ülkenin kaderini belirleyecek seçimde kullanılacak torbaları onlar üretiyor

Yeni Anayasa için 16 Nisan’da yapılacak referandumda evet ve hayır oylarının toplanacağı torbalar Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitim Evi’nde üretiliyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 08:00

12 yıldır Türkiye’nin seçim torbalarını hazırlayan Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi’ndeki hükümlüler, bu kez ülkenin kaderini belirleyecek olan referandumda kullanılacak torbaların üretimini gerçekleştiriyor.

2017 yılı içerisinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından talep edilen 350 bin seçim torbası ile 450 bin mühür torbası üretiminin tamamlanarak teslim edildiği bilgisi verildi. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda bu seçim torbalarının kullanılacağı açıklandı.

Denizli Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürü Meltem Babaoğlu, “2017 yılı ihtiyacı olan 350 bin seçim torbası ile 450 bin mühür torbası üretimine 2016 yılında başlanılmış ve 9 Şubat 2017’de tamamlanarak teslim edilmiştir” dedi.

460 HÜKÜMLÜ BULUNUYOR
Kurumda 460 hükümlü bulunduğunu belirten Müdür Babaoğlu, 26 hükümlü çocuğu, 11 yabancı hükümlü 15-18 yaşları arasında da 8 kız çocuk hükümlünün kurum çatısı altında olduğunu kaydetti.

EN ÇOK UYUŞTURUCU SUÇU BULUNUYOR
Kurumda en çok uyuşturucu, ardından adam öldürme, hırsızlık ve son olarak fuhuştan hüküm giymiş kişilerin olduğunu ifade eden Babaoğlu, “Kurumumuz ilk müstakil kadın açık infaz kurumu, aynı zamanda tek kız çocuk eğitimevidir” dedi.

MESLEK SAHİBİ OLMALARI İÇİN ATÖLYELER AÇILIYOR
Kurumda tüm açık infaz kurumlarında olduğu gibi meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek sahibi olması amacıyla iş yurdu atölyeleri bulunduğunu aktaran Babaoğlu, “Hükümlüler, cezalarının infazı sırasında yeteneklerine uygun iş yurdu atölyelerinde çalışıyorlar. Kurumumuz iş yurdu müdürlüğü, tekstil, dokuma ve unlu mamuller gıda atölyesi ile kantin, kuaför ve çay ocağı işkollarında faaliyet göstermekte olup, mevcut atölyelerde sigortalı olarak çalışan 157 hükümlü bulunuyor” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN İLK İHRACAT YAPAN CEZA İNFAZ KURUMU
2016 yılı içerisinde İstanbul Sahil Güvenlik Başsavcılığı, İstanbul Deniz İkbal Grup Komutanlığı Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmenevleri gibi resmi ve özel kurum ve kuruluşlara nevresim takımı, havlu, bez torba gibi muhtelif ürünleri üretimi yapıldığını aktaran Babaoğlu, “Türkiye kadın açık cezaevleri arasında ilk ihracat yapan kurum biziz. İlk ihracatımızı Mogadişi Somali Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaptık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı