REKLAMI GEÇ

Tuğgeneral Cengiz Yıldız, 15 Temmuz’un kahramanlarından biriydi

Tuğgeneral Cengiz Yıldız, 15 Temmuz’un kahramanlarından biriydi

Yayınlanan kararname ile hem terfi alarak Kurmay Albaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen, hem de görev yeri değişen ve Antalya İl Jandarma Komutanı olan Cengiz Yıldız, 15 Temmuz darbe kalkışmasının kilit isimlerinden biriydi. Tuğgeneral Yıldız, Denizli 11. Komando Tugayı’ndan 550 komandonun Ankara’ya intikalini önleyen ekibin içinde kilit rol oynadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2017 Cumartesi, 10:26

Jandarma Terfi ve Atama Kararnamesi ile hem terfi alarak kurmay albaylıktan Tuğgeneralliğe yükselen, hem de Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Cengiz Yıldız, 2014 yılından bu yana Denizli’de görev yapıyordu.

Genel asayişin önemli yapı taşlarından biri olan jandarmanın Denizli’de büyük başarılara imza atmasını sağlayan Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Denizli’de gerçekleştirdiği operasyonlar ile suç ve suçluyla mücadelede çıtayı bir hayli yükseğe çıkarmıştı.

Görev yaptığı süre içinde sorumluluk alanında faili meçhul olay sayısını minimuma indiren, gerçekleştirdiği operasyonlar ile uyuşturucuya geçit vermeyen Tuğgeneral Cengiz Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında ortaya koyduğu gayret ile 15 Temmuz’un kahramanları arasına adını yazdırmayı başardı.

DENİZLİ KİLİT ROL OYNAMIŞTI
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında dönemin Vali Ahmet Altıparmak, rahmetli Başsavcı Mustafa Alper ve dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile birlikte koordineli bir çalışma ortaya koyan Tuğgeneral Cengiz Yıldız, 11. Komando Tugayı’nda çıkan 550 komandonun uçakla Ankara’ya sevklerinin önlenmesi ve darbenin başarısız olmasında etkin bir rol ortaya koymuştu.

15 TEMMUZ SONRASI OPERASYONLAR
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda da etkinliğini ortaya koyan Tuğgeneral Cengiz Yıldız, sorumluluk alanlarında birbiri ardına gerçekleştirilen operasyonları yönetmiş, çok sayıda FETÖ zanlısının gözaltına alınıp, tutuklanmasını sağlamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı