REKLAMI GEÇ

Emine’nin kaçırılması davasında bir kişi için tutuklama kararı verildi

Emine’nin kaçırılması davasında bir kişi için tutuklama kararı verildi

Burdur’un Çavdır’ın İlçesi’nde yaşarken dört yıl önce evlilik vaadiyle kandırdıkları, yüzde 60 zihinsel engelli 16 yaşındaki Emine Bakan’ı gece kulübü ve birahanelerde çalıştırıp alıkoydukları, 12 gün sonra da başka bir birahaneye götürürken Baklan’da meydana gelen trafik kazasında ölümüne neden oldukları iddia edilen ve tutuksuz yargılanan 5 kişiden biri olan E.T. hakkında, celse arasında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2017 Pazartesi, 17:39

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Burdur’un Çavdır İlçesi’nde oturan yüzde 60 zihinsel engelli Emine Bakan, 21 Ekim 2013 tarihinde, babasının yanına gideceğini söyleyerek evden çıktı. Ancak Emine Bakan’dan bir daha haber alınamadı. Bir anda ortadan kaybolan Emine Bakan’ı bulamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve ailesi genç kızı her yerde ararken, yapılan soruşturma kapsamında zihinsel engelli Bakan’ın evlenmek vaadiyle E.T. tarafından kaçırıldığı belirlendi. 53 yaşındaki baba Şakir Bakan, kızının Afyonkarahisar’ın Dazkırı İlçesi’nde bir birahanede tutulduğunu öğrendi. Baba Bakan, soluğu Dazkırı’da aldı, ancak kızını bulamadı.

GECE KULÜNE GÖTÜRÜLÜRKEN KAZADA ÖLDÜĞÜ HABERİ GELDİ
Zihinsel engelli Emine Bakan, ortadan kaybolduktan 12 gün sonra Denizli’nin Baklan İlçesi Konak Mahallesi yakınlarında, içinde bulunduğu otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybetti. Baba Şakir Bakan ile anne Ayşe Bakan, kızları Emine Bakan’ın iddiaya göre bir gece kulübüne E.D.’nin kullandığı otomobille götürüldüğü sırada kazanın yaşandığı ve hayatını kaybettiğini öğrendi. Kazadan E.D. hafif yaralı olarak kurtuldu. Kızlarının kazada öldüğü haberini alan Bakan çifti, yaşadıkları acının ardından cenazeyi teslim alıp, toprağa verdi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR
Evlenmek vadiyle kızlarının kaçırıldığı, birahanelerde çalıştırıldığını ve gece kulübüne satıldığını iddia eden Bakan çifti, hukuk mücadelesi başlattı. Kazayla ilgili, Baklan’da adliye olmadığı için Çal İlçesindeki Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, ailenin kız kaçırma, cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma iddiaları üzerine görevsizlik kararı verildi. Dava, yeni iddialarla Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı. Kazada hayatını kaybeden zihinsel engelli Emine Bakan’ı kaçırdığı, alıkoyduğu, taksirle ölümü neden oldukları ve çocuğu fuhuşa sürüklediği iddiasıyla B.A., E.T., E.D., Y.G. ve H.G. hakkında dava açıldı. Davanın geçen 23 Mayıs’ta görülen ikinci duruşmasında yazılan talimatların sonuçlarının beklenmesi ve yeni taleplerin alınması için 19 Eylül’e ertelendi.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI
Davanın ikinci duruşmasına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü avukatı tarafından yapılan taleplerin duruşma sonrasında değerlendirilmesi sonucunda ara celse yapıldı. Ara celsede, vefat eden Emine Bakan’ın yüzde 60 engelli, yaşının 18’den küçük olması, suça karşılık gelen ceza miktarı ve kaçma ihtimali göz önüne alınarak sanıklardan E.T. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Suçun niteliği gereği davadaki 5 sanığa ayrı ayrı avukat tayin edilmesine de karar veren mahkeme, duruşmayı daha önce belirlenen 19 Eylül tarihine erteledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı