REKLAMI GEÇ

Denizli’de Silvan eylemi

Denizli’de Silvan eylemi

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 10 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etti. Candoğan Parkı önünde toplanan grup, Çınar Meydanı’na yürümek isteyince polis engel oldu, daha sonra slogansız ve pankartsız yürümelerine izin verildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2015 Cuma, 18:51

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 10 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Silvan’da yaşananları protesto etmek için Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Delikliçınar Meydanı’na yürümek isteyen grup, Kürdistan sloganları atmaya başlayınca, Gazi Bulvarı üzerindeki vatandaşların tepkisini çekti.

denizli-silvan-eylem-i-ic-1

Vatandaşlarla grup üyeleri arasında yaşanan sözlü tartışma nedeniyle polis grubun yürümesin izin vermedi.

denizli-silvan-eylem-i-ic

ÇEVİK KUVVET VE TOMA DA ORDAYDI
Görevli polis memurları ile grup üyeleri arasında uzun süre yürüyüş pazarlığı yaşandı. Polis, grubun slogansız ve pankartsız bir şekilde yürümesine izin verdi. Emniyet Müdürlüğü’nün çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde Çınar Meydanı’na gelen grup burada basın açıklaması yaptı.

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Mükerrem Yolcu , “Denizli Emek ve Demokrasi güçleri olarak, tüm Denizli ve Türkiye halkını Silvan halkıyla dayanışmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından, grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı