REKLAMI GEÇ

Denizlili sanayicilerin ‘kar maskeli çete’ kabusu

Denizlili sanayicilerin ‘kar maskeli çete’ kabusu

Denizli’de 5 kişi olduğu sanılan kar maskeli hırsızlık çetesi, son 1.5 yıl içinde 30’dan fazla fabrikada bulunan kasaları açarak, çaldığı nakit para, çek, altın ve ziynet eşyalarıyla kayıplara karıştı. Son bir yılda hırsızlık olaylarında artış olması tedirginliği daha da arttırırken, üyelerinin talebi üzerine Sanayi Odası, emniyet yetkilileriyle toplantı yaparak önlemleri görüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2015 Perşembe, 13:07

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Sanayi kenti Denizli’de 1.5 yıl önce başlayıp, son bir yılda yoğunlaşan fabrikadan hırsızlık olayları, sanayicileri tedirgin ediyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere İzmir Asfaltı ve Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesi’nde 30’dan fazla fabrikaya giren kar maskeli hırsızlar, açtıkları kasalarda bulunan nakit para, çek, senet, işyeri sahibi ya da personele ait ziynet eşyalarını çaldı. Son 4 ayda Karabulut tekstil, Ata Tekstil, Burçe Tekstil, Basa Tekstil, Alinda Tekstil, Üçyıldız Tekstil, Başarı Tekstil, Koltuksuz Tekstil, Ender Tekstil’in de aralarında bulunduğu 10’dan fazla fabrikada hırsızlık gerçekleşti.

5 KİŞİLİK ÇETE
Sanayicilerin kabusu olan kar maskeli hırsızlık çetesinin 5 kişi olduğu, 3 kişinin kar maskesi, eldiven ve galoşla fabrikaya tel örgüleri makasla keserek girdiği, 2 kişinin gözcülük yaptığı belirlendi. Kar maskeli hırsızların kasanın bulunduğu yeri daha önceden tespit ederek kapıyı kırarak ya da çatıyı delerek içeriye girdikleri, sadece kasaya yönelerek hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirlendi. Hırsızlık yapılan fabrikaların güvenlik kameraları jandarma ve polis tarafından tek tek incelendi, ancak şu ana kadar çetenin elemanları yakalanamadı.

EMNİYETLE TOPLANTI YAPILDI
Fabrikaları soyulan işadamları, hırsızların bir an önce yakalanmasını isterken, şikayetler üzerine Denizli Sanayi Odası, emniyetle toplantı yaptı. Denizli Sanayi Odası’nın geçen ay yapılan Meclis Toplantısı’na Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Asayiş Şube Müdürü ile işyerleri soyulan fabrikaların yöneticilerinin katıldığı, fabrikalarda güvenlik önlemlerinin artırılması, kamera sistemlerinin kurulması ve güvenlik elemanlarının eğitilmesi konularının görüşüldüğü belirtildi.

KADIN ÇALIŞANA TABANCA DOĞRULTTULAR
30’dan fazla hırsızlık gerçekleştiren çetenin son işlerinde amacına ulaşamadığı öğrenildi. Bayramdan bir gün önce kar maskeli hırsızların soygun girişiminde bulunup başaramadığını belirten Gökhan Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin, “Fabrika çalışırken 03.00 sıralarında bir çalışan fotokopi için binaya girdiğinde o sırada hırsızlar çatıdaymış. Işık yanınca geri dönüp yangın merdiveninden kaçmaya çalışmışlar. Bu arada yemek saati olduğu için kadın işçilerle karşılaşmışlar. Simsiyah kıyafetli, yüzleri maskeli kişiler işçileri görünce ellerindeki silahı işçilere doğrultup, tel örgüyü kesip kaçmışlar. Şu anda şehirde böyle bir tedirginlik var. Bir yıldan beri birçok firmaya girip yakalanmamış olmaları sanayici olarak bizleri tedirgin ediyor” dedi.

“SANAYİCİ OLARAK TEDİRGİNLİK YAŞIYORUZ”
Kar maskeli hırsızların 19 Nisan’da fabrikaya girerek kasadaki tüm çek, nakit ve altınları çaldığını söyleyen Ata Tekstil Genel Müdürü Musa Eskili, çetenin kimseden çekinmediğini, hırsızlıklara devam ettiğini söyledi. 19 Nisan gecesi saat 02.30 sıralarında 3 kişi olduğunu tahmin ettikleri kar maskeli hırsızların fabrikaya tel örgüleri keserek girdiğini söyleyen Eskili, “Fabrikanın tel örgülerini kesip, binanın altından girip idari kısma geçerek tüm kapıları kırıp kasanın bulunduğu odayı bulmuşlar. Kasayı da patlatıp içinde altın, nakit para, çek ne varsa alıp götürmüşler. Sabah vardiya değişiminden sonra haberimiz oldu. Son iki yıl içerisinde tahmin ediyorum 50’nin üzerinde işyeri soyulmuş. 19 Nisan’dan sonra 8 işyeri soyuldu. Hala hiçbir iz bulunamaması, hırsızların yakalanamaması bana enteresan geliyor. Sanayici olarak tedirginlik yaşıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bu çete hiç kimseden çekinmiyor. Hala soyguna devam ediyor. Biz bu olaydan hemen sonra güvenlik önlemlerimizi artırdık. Artık kasada da hiçbir şey bulundurmuyoruz” dedi

YAKALANMALARI AN MESELESİ
Son bir yılda fabrikalarda ve işyerlerinde kasalara yönelik hırsızlık olaylarının artmasının iş dünyasını tedirgin ettiğini söyleyen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, çetenin yakalanması için güvenlik güçleriyle görüşmeler yaptıklarını söyledi. Oda olarak emniyet güçleriyle yaptıkları son toplantıda fabrikalardaki güvenlik önlemlerinin artırılması kararının alındığını belirten Keçeci, “Çok işyerimizi mağdur ettiler. İnsanlar birikimlerini, çeklerini varlıklarını kaybettiler. Bu konu Denizli’de sanayiciler arasında hala tedirginlik yaratıyor. Emniyet yetkilileri gerekli önlemları aldıklarını, bu ekibin uzun süreden beri takip edildiğinı, yakalanmalarının an meselesi olduğunu belirtti” dedi.

“FABRİKA KASALARI KULLANILAMIYOR”
İşverenlerin fabrikalardaki kasaları kullanamaz hale geldiğini söyleyen Keçeci, “Bizim de sanayi kuruluşları olarak önlemlerimizi artırmamız gerekiyor. Bu beladan kurtulmamız lazım. Fabrikalardaki kasalar kullanılamaz oldu. Bir an önce kolluk güçlerimizin başımıza bela olan hırsızlardan bizi kurtarmasını canı gönülden diliyorum. Hırsızlık rakamıyla ilgili kesin bir şey söyleyemem. Kasaya yüzüklerini, bileziklerini koyan da var. 25 -30 işletme soyuldu. Emniyetle işbirliği yapıyoruz. En kısa sürede fabrikalardaki güvenlik elemanlarının Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitilmesine başlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı