REKLAMI GEÇ

Dinamit Tepe’den havalanan paraşütçü düştü

Dinamit Tepe’den havalanan paraşütçü düştü

Pamukkale Dinamit Tepesi’nde bulunan pistten yamaç paraşütü ile havalanan 17 yaşındaki Aleyna Özdemir, iniş planını doğru yapamayınca yürekleri ağza getiren bir kaza geçirdi. Ören Yeri’nde bulunan nekropol alanındaki ağacın üzerine inen genç kız yaralandı. Belinde sorun olduğu açıklanan genç paraşütçü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Şubat 2016 Pazartesi, 14:24

Yüreklerin ağza geldiği yamaç paraşütü kazası pazar günü meydana geldi. Pamukkale Dinamit Tepesi’nde bulunan pistten yamaç paraşütü ile havalanan 17 yaşındaki Aleyna Özdemir, bir süre havada süzüldükten inişe geçti.

PLANLAMA HATASI
Genç paraşütçü inişe geçtiği sırada iniş alanı hesaplamasını yanlış yapınca, paraşütün nekropol alanında bulunan ağaçlık bölgeye yönlenmesini önleyemedi. İnişe geçtiği için paraşütü yeniden havalandıramayan genç paraşütçü Özdemir, ağaçların üzerine sert iniş yaptı.

PARAŞÜT AĞACA TAKILDI
Yamaç paraşütü ağaca takılan Özdemir, paraşütün iplerinden kurtuldu ve 1,5-2 metre mesafeden yere düştü. Bölgede bulunan paraşüt eğitmenleri ve diğer sporcuların müdahale ettiği genç paraşütçü için 112 Acil ekipleri çağrıldı.

PAÜ HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ
112 acil ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği Özdemir, belinde ağrı şikayeti nedeniyle tedbir amacıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tetkikleri yapılan ve muayene edilen genç kız, birkaç saat sonra taburcu oldu.

TAMAMEN HESAPLAMA HATASI
Kaza ile ilgili bilgi veren Paraşüt Eğitmeni Hasan Çelebi, küçük bir talihsizlik olduğunu belirterek, Genç sporcumuz iniş esnasında hesaplama hatası yaptı. İneceği bölge yerine ağaçların üzerine yöneldi. Sporcumuzun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk yok. 112 ekiplerini önlem amacıyla çağırdık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı