REKLAMI GEÇ

Ekmeğin tahrik unsuru olduğu dava ertelendi

Ekmeğin tahrik unsuru olduğu dava ertelendi

Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan için 12 Mart 2014’te Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen protesto eylemine katılan 65 öğrencinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Sınav dönemi olması nedeniyle sanık öğrencilerden sadece 15’inin katıldığı 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava 7 Ekim’e ertelendi. Davanın iddianamesinde eylemde kullanılan ekmek, tahrik unsuru kabul edilerek suç delili sayıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2015 Salı, 15:01

Gezi olaylarında başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümü üzerine tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de protesto eylemleri düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi’nde de 12 Mart 2014’e düzenlenen protestoya tüm öğrenci gruplarından katılım olmuştu. Polis, yürümek isteyen grubu toplumsal müdahale araçlarıyla tazyikli su sıkarak, biber gazı kullanarak dağıtmıştı.

15 ÖĞRENCİ KATILDI
O eylemin ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından iddianame hazırlanarak 65 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya Pamukkale Üniversitesi’nde sınav dönemi olması nedeniyle sadece 15 sanık öğrenci katıldı. Sanık öğrencileri savunan 6 avukatın sınav dönemi olması nedeniyle müvekkillerinin duruşmaya katılamadıklarını beyan etmeleri üzerine 15 öğrencinin ifadesini alan mahkeme heyeti bir sonraki duruşma tarihini 7 Ekim olarak belirleyerek davayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesinde öğrencilere, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Halkı Suç İşlemeye Teşvik ve Tahrik Ederek, Mahiyette Propaganda Vasıtası Hazırlama, Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme, Bunların Hareketlerine Katılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” gibi suçlamalar yöneltiliyor.

EKMEK TAHRİK UNSURU
Eylemde Berkin Elvan’ın ekmek almaya giderken yaşamını yitirmesine atfen kullanılan ekmek de iddianamede tahrik unsuru olarak yer aldı. 7 Ekim’deki duruşmada sanık 65 öğrencinin avukatları mahkemeye savunmalarını sunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı