REKLAMI GEÇ

El-Bab’ta yaralanan Denizlili askerden haber var

El-Bab’ta yaralanan Denizlili askerden haber var

Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı harekatında IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerimiz şehit olmuş, 30 askerimiz de yaralanmıştı. Korkunç saldırıda yaralı olarak kurtulan 28 yaşındaki Denizlili Uzman Çavuş Hüseyin Serikan’dan haber var. Saldırıyı ve yaşananları denizlihaber.com’a anlatan Serikan, soğukkanlılığını kaybetmediğini ve silahını hiç bırakmadığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2016 Cuma, 11:40

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında El Bab’ta yaşanan çatışmalarda 16 askerimiz şehit oldu, 30 asker de yaralandı. Yaralılar arasında Tavaslı 28 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Serikan’ın olduğu haberi kısa sürede Denizli’ye ulaştı.

Bacağına şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Hüseyin Serikan’a ulaştık. Serikan, yaşadıklarını ve duygularını denizlihaber.com ile paylaştı.

“IŞİD İLE TEMASA BAŞLADIK”
Akşam saat 17.00 sıralarında araçlarla hareket ettiklerini ve olay yerine 19.00’da ulaştıklarını anlatan Uzman Çavuş Serikan, “Araçlardan inerek yaya olarak El-Bab Devlet Hastanesi ulaştık. El-Bab Devlet Hastanesi’ne girdik. Orayı aldık, sabaha doğru gün aydınlanırken IŞİD ile temas başladı. Arkadaşlarla birlikte sızmayı önlemek için mevzilendik. IŞİD unsurları ağır silahlar kullandılar ve roket attılar. Roketin isabet ettiği araç patladı, biz de yakınındaydık. O parçalar bize denk geldi. Arkadaşım ‘yanıyor’ diye bağırdı. Şarapnel arkadaşımın koluna, benim de ayağıma denk geldi. Bacağımdan vurulunca dikenlerin üzerine düştüm ve uzun süre süründüm” dedi.

“SİLAHIMI HİÇ BIRAKMADIM”
Özel Kuvvet’ten bir askerin geldiğini ve koluna girdiğini belirten Uzman Çavuş Serikan, “Beni güvenli bir bölgeye götürdü ve ön tedavi yaptı. Sıcak temas devam ettiği için uzun süre mevzide kaldık. Yaralı çoktu, yaralı aracı giderken de bize saldırdılar. En büyük avantajım soğukkanlılığımı korumaktı. Silahımı hiç bırakmadım. Her an her şeye hazır olmamız gerekiyordu, yeniden saldırabilirlerdi ve kendimizi korumak için silaha ihtiyacımız vardı” diye konuştu.

Yaralı halde Gaziantep Çobanbey Sınır Kapısı’na getirildiğini, ardından da Kilis Devlet Hastanesi’ne ulaştıklarını belirten Uzman Çavuş Serikan, “Tedavim burada devem ediyor. Sağ ayağımı alçıya aldılar. Sağ ayağım bileğimin hafif üzerinden yaralandı. Sol ayağımda da yaralanma var ama küçük. Sağ bacağımda hala şarapnel varmış. Sağlık durumum iyi, önemli bir sorunum yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı