REKLAMI GEÇ

En çok ceza bu suçlara

En çok ceza bu suçlara

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre Denizlililer trafikte en çok cezayı basit ihlallerden ötürü yiyor. En çok ceza kesilen ihlallerin başında hız ihlali geliyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2014 Cumartesi, 13:14

Her Hafta ortalama 10 bin aracı kontrol eden Denizli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri en sık karşılaşılan kural ihlallerini de belirliyor. Trafik ekiplerinin son bir haftada yaptığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre 15-21 Ağustos tarihleri arasında 9 bin 267 araç kontrol edildi.

İŞTE CEZA TOP 5
Bu araçlardan kural ihlali yapanlara ceza kesilirken Müdürlüğün açıklamasına göre en çok hız ihlali suçu işleniyor. Trafik ekiplerinin radarla yaptığı kontrollerde hız ihlalleri ortaya çıkarken bu suçu kırmızı ışık ihlali izliyor. Seyir halindeyken cep telefonu kullanmak liste başını zorlarken, duraklamanın ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek ve emniyet kemeri ya da kask takmamak en çok ihlal edilen trafik kuralları listesinde yer alıyor.

TRAFİK MÜFETTİŞLERİ BOŞ DURMUYOR
Bu ihlallere trafik ekiplerinin yanı sıra fahri trafik müfettişleri de ceza tutanağı tanzim ediyor. Geçen hafta içinde fahri trafik müfettişleri tarafından emniyete 100 adet ceza tutanağı gönderildi.

79 TRAFİK KAZASI
Diğer yandan aynı süre içinde Denizli’de 37’si yaralamalı olmak üzere toplamda 79 trafik kazası meydana geldi. Kazalar en çok 29 Ekim Bulvarı, Gülistan ve Merkezefendi caddelerinde araçların geçiş üstünlüğü kuralına uymaması, yayaya çarpma olarak gerçekleşti.

Yorumlar

emre   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 13:47

kaldırımları araçlarını koyuyorlar. mahallemizde abla var tekerlekli sandalyeli ; dün kaldırım yokuşlarına ve yanyana araba koydukları için neredeyse yolun ortasından geçmek zorunda kaldı. yüksek sesle ayıp dedim , hiç umursamadılar.lütfen duyarlı olalım . ayrıca trafik polislerinden ricam bunları uyarsınlar..

Ramazan AKMAN   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 09:39

Denizli trafiğinde kırmızı ışık ihlali çok normal, çünkü yeşil ışık süresi(çok az) ile kırmızı ışık süresi (çok fazla) arasında çok fark var, buda istemeden ihlallere yol açıyor. Yetkili mercilere iletmeniz dileğiyle

recep   -  Bağlantı 25 Ağustos 2014, 10:21

Normaldir bu kadar uzun kirmizi isikmi olur milletin memleketinde yesil dalha var 10 isikta ilk olan birinci isiga takiliyor digeeleeinde hep yesil yaniyor isiga yaklasirken, yesilden geciyorsun 50 mt ileriye bi isik daha koymuslar direk kirmiziya yakalaniyon otobusler gircek diyen butun yollari otbus yolu yaptilar arac giremiyor arac sayisi fazla millet firsatini buldumu hizlaniyor onlar da kendilerince hakli

Mehmet   -  Bağlantı 24 Ağustos 2014, 13:27

Üşler Sağlık ocağının yanında kaldırımdan gidiyorum eczanelerin üstünde kaldırımda araba sürücüsü bana düdük çalıyor. Yani arabaları kaldırıma park etmeyi bırak artık bazı sürücüler kaldırımdan gidiyor yaa

erman   -  Bağlantı 24 Ağustos 2014, 11:56

Neslihan hanıma katılıyorum, özellikle merkez bankası ve belediyenin arkasındaki sokaklarda kaldırım diye bir şey kalmadı, arabalar kaldırımda biz yollardan yürüyoruz ve her an risk altında yayalar. Bu duyarsız sürücülere bir çare bulunmalı.

Neslihan Kumburgazlı   -  Bağlantı 23 Ağustos 2014, 21:08

Denizli’de arabalar sürekli kaldırımlarda duruyor.Kaldırımlarda motorsikletler,elektrikli bisikletler,bisikletler vb. cirit atıyor.Kaldırımda yürümek hiç güvenli değil.Bu konuyu haberleştirirseniz sevinirim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı