REKLAMI GEÇ

Evlatlarını bu toprağa feda ettiler

Evlatlarını bu toprağa feda ettiler

Jandarma Teşkilat’ının kuruluşunun 171. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, şehit yakınlarına ve gazilere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevcih edilen devlet övünç madalyaları ve beratları verildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2010 Salı, 16:01

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başsavcı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Kaymakamlar, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Jandarmanın 171. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, değişik tarihlerde şehit olan şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Törende, 4 Haziran 2005 tarihinde Tunceli’de şehit olan Uzman Çavuş Halil Öneri’nin devlet övünç madalyası ve beratı kızı Huriye Beyza Öneri’ye, 4 Ekim 2005 tarihinde Şırnak’ta şehit olan Er Halil Aktaş’ın devlet övünç madalyası ve beratı annesi Sıdıka Aktaş’a, Vali Yavuz Erkmen tarafından verildi.

17 Nisan 2006 tarihinde Siirt’te şehit olan Er Birhan Göven’in devlet övünç madalyası ve beratı babası Abdullah Göven’e, 4 Haziran 2006 tarihinde Bingöl’de şehit olan Er Ömer Yankayış’ın devlet övünç madalyası ve beratı annesi Huri Yankayış’a 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy tarafından verildi.

27 Eylül 2007 tarihinde Bitlis’te şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Us’un devlet övünç madalyası ve beratı kızı Yasemin Us’a, 7 Ekim 2007 tarihinde Şırnak’ta şehit olan Onbaşı Bayram Güzel’in devlet övünç madalyası ve beratı babası Nevzat Güzel’e Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından verildi.

3 Ekim 2008 tarihinde Hakkari’de şehit olan Er Halil İbrahim Arılık’ın devlet övünç madalyası ve beratı ise babası Turan Arılık’a Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl tarafından verildi.

29 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl’de gazi olan Er Osman Çakmak ve 27 Ağustos 2006 tarihinde Şırnak’ta gazi olan Uzman Çavuş İbrahim Gökçe’ye, Başsavcı Kazım Arapoğlu, 17 Eylül 2007 tarihinde Bingöl’de gazi olan Er Hüseyin Poslu’ya da PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende, şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Göz yaşlarına hakim olamayan şehit yakınları, Vali Erkmen ve madalyaları veren diğer protokol üyeleri tarafından teskin edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı